LEGENDA U SUSJEDSTVU

Dobitnik Grammya Warren Haynes nastupa u Sloveniji

05.04.2012 u 10:51

Bionic
Reading

Ovogodišnji dobitnik Grammyja za životno djelo, ujedno nominiran i za najbolji blues album, Warren Haynes, koji se smatra jednim od najboljih blues rock gitarista na svijetu, te član legendarnih The Allman Brothers Band, sa svojom sadašnjom grupom Gov't Mule, prvi će put nastupiti u Sloveniji na turističko-zabavnom festivalu Pivo in Cvetje u Laškom u četvrtak, 12. srpnja

Koncert sastava Gov't Mule u Laškom će, zbog povoljnog mjesta održavanja festivala, kao i činjenice da će ovo biti jedini besplatan nastup ovog sastava u Europi, nesumnjivo biti zanimljiv za sve ljubitelje američkog blues rocka u regiji, ali i za ljubitelje dobre glazbe općenito. Gov't Mule su posljednji put gostovali u Europi prije dvije godine, ali dosad nisu održali nijedan koncert u jugoistočnom dijelu Europe.

Gov't Mule u svojoj je gotovo 20-godišnjoj karijeri izdao 16 autorskih albuma i DVD-a, kako studijskih tako i uživo, a poznati su i po svojem nevjerojatnom koncertnom repertoaru, koji uključuje više od 400 skladbi, među kojima su i njihove izvedbe brojnih svjetski poznatih rock i blues klasika, koje često obrađuju po želji svojih obožavatelja. Karakteristike Gov't Mulea su slobodan kreativan duh i ponašanje koje ničim ne otkriva da se radi o zvijezdama te istodobno izuzetan nastup uživo prepun osjećajne interpretacije i glazbene virtuoznosti.

Osnivač i kreativni vođa sastava Gov't Mule Warren Haynes ove je godine s albumom 'Man in Motion' bio nominiran za Grammy za najbolji blues album i to kao član sastava The Allman Brothers Band, s kojom također nastupa posljednje 23 godine, a dobio je i prestižnu nagradu Grammy za životno djelo. Warren Haynes je jedan od glazbenika s najviše nastupa jer godišnje održi i preko 200 koncerata – bilo sa sastavima The Allman Brothers Band ili Gov't Mule, bilo sa svojom pratećom grupom ili kao gostujući gitarist drugih sastava. Warren Haynes i Derek Trucks smatraju se jednim od najboljih gitarističkih parova u povijesti glazbe i u grupi dostojno nastavljaju tradiciju prvog gitarističkog para sastava The Allman Brothers Band – legendarnih Duana Allmana i Dickeya Bettsa. Warren Haynes je također odličan vokalist te autor mnogih hitova, među ostalima osjećajnih balada 'Soulshine', koju izvode i The Allman Brothers Band i Gov't Mule te 'Beautifully Broken'.

Koncert sastava Gov't Mule u Laškom bit će, dakle, prilika za najzahtjevnije glazbene sladokusce, a ujedno i prilika za sve koje oduševljavaju zvuci gitare. Naime, jedna od najpoznatijih marki gitare – Gibson – izrađuje se i u seriji Les Paul s potpisom Warrena Haynesa prema tehničkim specifikacijama ovog majstora gitare. Svakako treba istaknuti da Gov't Mule zasigurno nije samo 'prateći' sastav gitarskog majstora Warrena Haynesa, već homogena grupa četvorice vrhunskih glazbenika čiju glazbu jednostavno treba doživjeti uživo.