SPLITSKI REPERI

Dječaci otkrili zašto je pjesma o Kolindi 'ispala' s albuma

14.05.2015 u 06:55

Bionic
Reading

Splitsko-zagrebački hip-hop trio Dječaci nedavno je objavio svoj novi album 'Firma'. Na njemu se nije našla pjesma 'Plavuša' u kojoj aludiraju na hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović

'U suradnji s Croatia Recordsom došlo je do razmimoilaženja u određenim stavovima pa smo odlučili 'Plavušu' maknuti s albuma. Croatia Records nam se dosad nikad nije miješao u izradu pjesama ni cenzurirala pjesme, ali su za ovu pjesmu rekli da ne žele imati veze s njom, odnosno, da je ne žele gurati, objavljivati. To nam je bilo okej, pa smo je objavili putem svojih kanala na YouTubeu', ispričao je reper Ivo Sivo.

Očekivano, nesuđena 20. pjesma s albuma koja govori o hrvatskoj predsjednici, ima najviše pogleda od novo izbačenih pjesama Dječaka.

'Ta pjesma je, kao i mnoge naše pjesme, prošla veći broj faza. Ona uopće nije trebala imati nikakve veze s politikom, nego je trebala biti ljubavno apstraktna pjesma. Međutim, dok smo je radili, našem prijatelju je zazvonio mobitel s riječima Tomislava Karamarka koji govori: 'Imamo predsjednicu.' Nama se to svidjelo i odlučili smo to staviti u pjesmu i prilagoditi je da govori o mogućoj romansi sa ženom koja je kasnije postala predsjednica', pojasnio je glazbenik. Dodaje da je predsjednica sposobna i snalažljiva osoba te joj predlažu da posluša njihovu pjesmu.

Splitski rep je slušateljima i publici zanimljiv jer je, kaže glazbenik, iskren i nije rađen 'u rukavicama': 'Ljudi u Splitu jedni drugima nemaju problem reći ružne stvari, bilo to iz ruganja, zafrkancije ili dobre namjere. Drugi bendovi iz Hrvatske su malo kulturniji i susprežu se od iskrenijeg izražavanja stavova', tvrdi.

Dječaci će održati i veliku koncertnu promociju albuma u Tvornici kulture 16. svibnja, a bend se u Veliki pogon Tvornice vraća na krilima sjajnih aktualnih singlova 'Struja', 'Bile starke', 'Funta' i 'Maslačak', koji su protekle godine dizali dosta prašine.