LUCASOVO BLAGO

Disney dobio prava za buduće filmove o Indiani Jones

09.12.2013 u 08:20

Bionic
Reading

Najprije 'Ratovi zvijezda', a sada 'Indiana Jones'? Disney je u petak objavio je da su sa Paramount Pictures postigli ugovor za marketing i distribuciju za sve buduće Indiana Jones filmove. To znači da su dvije kultne koncesije Georgea Lucasa sada čvrsto u Disneyjevim rukama

Disney je u vlasništvu produkcijskih prava za Indianu Jones još od prošle godine koje je studio dobio od Lucasfilma. Dosada je, međutim, Paramount u svojim rukama imao prava za marketing i distribuciju, piše EW. Kako ta prava sada pripadaju Disneyju, snimanje i prikazivanje budućih Indiana Jones filmova bit će mnogo lakše i - vjerojatnije. Paramount će zadržati prava distribucije za prva četiri filma u seriji.


Disney nije otkrio planove za nove Indiana Jones filmove, a izvori kažu da ne bi trebalo očekivati takve najave u skoroj budućnosti. Ipak, ovaj potez kaže da bismo mogli očekivati nove arheološke avanture.

Pitanje je hoće li 71-godišnji Harrison Ford i dalje će biti zvijezda i planira li uopće Disney ponovno pokrenuti franšizu. Špekulacije mogu započeti!

Zanimat će vas u MAXtv videoteci:
42
Granica
Tajna podmornice K-19