PRESLAGIVANJE

Delale odlazi s RTL-a, Svilan demantira dolazak

19.12.2014 u 16:29

Bionic
Reading

Talk show Daniela Delalea koji je na programu RTL televizije trebao startati u siječnju 2015. bio je previše za čelne ljude te televizije, zbog čega je taj urednik Magazinskog programa ostao bez daljnjeg angažmana na RTL-u

Dugogodišnji televizijski urednik Daniel Delale (35) poznat po šoubiz emisiji 'Red Carpet', koja se punih deset i pol godina prikazivala na Novoj TV, odlazi s RTL-a. Vijest je to o kojoj proteklih dana bruje televizijski kuloari, a kao glavni razlog njegova odlaska spominje se činjenica da čelni ljudi RTL-a nisu bili pretjerano oduševljeni novim projektom – talk showom koji je Delale pripremao za siječanj.

Dogodilo se to svega godinu i pol dana nakon što je s Nove TV prešao na RTL gdje je bio urednik Magazinskog programa, odgovoran za sada već ugasli 'Exkluziv Tabloid' i sadašnju emisiju 'Sve u šest'. Glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić kazala nam je da je Delale još zaposlenik te televizije i da nema daljnjih komentara, dok nam je Daniel tek kratko kazao kako situaciju ne može komentirati jer je još uvijek pod ugovorom. Saznajemo kako još nema planova za dalje, no s obzirom na to da se 2008. šuškalo i da će prijeći na HTV, nije nemoguće da ćemo neki njegov projekt uskoro gledati na državnoj televiziji.

S druge strane, iako se već mjesecima u novinarskim krugovima govorka kako Siniša Svilan dolazi u Zabavni program RTL-a, u razgovoru za tportal.hr on je to demantirao. 'To su apsolutno netočne informacije. Radim u Beogradu, a RTL-u sam davao neke prijedloge koje sam davao i na druge dvije televizije. Sada radim kao konzultant za dvije televizije u Beogradu', rekao je Siniša Svilan. Na pitanje jesu li njegovi prijedlozi bili upućeni RTL televiziji ove godine, kazao je kako se ne sjeća.


Nije tajna kako je dolaskom novog šefa RTL-a Henninga Tewesa od 1. srpnja uvedena i nova programska politika. Kako neslužbeno doznajemo, iz te televizijske kuće, kada je riječ o zabavnim sadržajima, Tewes želi relevantan medij bez tabloidnih vijesti, što je dokazao već u kolovozu, kada se nakon deset godina ugasila emisija 'Exkluziv Tabloid' koja je s godinama bilježila i pad gledanosti. Nju je zamijenila mozaična emisija 'Sve u šest' u kojoj prevladavaju lifestyle teme. To je navodno i jedan od razloga zašto na RTL-u nema mjesta za novi show Daniela Delalea, koji, kako doznajemo, nije jedini koji će s 1. siječnja otići s RTL-a.