PJESMA ILI HIT GODINE?

Dečak odgovorio Josipi Lisac na komentar o 'Tangu'

09.03.2015 u 15:43

Bionic
Reading

Nakon što je Josipa Lisac izrazila svoje mišljenje o glavnim nedostacima ovogodišnje dodjele Porina i pjesmi 'Tango' grupe Vatra, koja po njezinu mišljenju 'kao slatki komercijalni hit' ne zaslužuje nagradu za pjesmu, već za hit godine, Ivan Dečak za tportal je otkrio slaže li se sa starijom kolegicom

Ukidanje kategorije za hit godine na ovogodišnjoj dodjeli Porina imalo je svoje posljedice. Josipa Lisac je nakon svečane ceremonije dodjele nagrada za Slobodnu Dalmaciju komentirala kako je, uz niz drugih nedostataka ovogodišnjeg Porina u Splitu, najviše smeta brkanje hita i pjesme godine. Po njezinu mišljenju, 'Tango' grupe Vatra nije zaslužio nagradu za pjesmu godine.

'Neću previše ulaziti u priču oko hita godine, ali 'Tango'... Što je to? Pa to je komercijalna pjesma - to je divno, slatko, super, vrti se non-stop na radiju... To je hit godine. Pjesma godine, po mojem mišljenju, mora doživjeti ovacije i imati nešto što nije imala ona koja je, ako je u pitanju isti izvođač, nagrađena prošle godine. Oprostite, ne možete se ponavljati i stalno dobivati Porine, a uvijek ste isti', zaključila je Josipa.

Svoje gledanje na porinovske zavrzlame ima i frontmen Vatre, Ivan Dečak, a Josipi nimalo ne zamjera na komentaru: 'Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Poštujem ono što je Josipa rekla. I sam sam bio protiv ukidanja kategorije za hit godine, ali kako je ove godine nema, mislim da smo zaslužili nagradu za pjesmu godine. Osim toga, vrijeme će pokazati je li 'Tango' pjesma godine ili nije', poručio je Ivan Dečak.