LISTA ZAHTJEVA DEPECHEOVACA

David Gahan želi da ga na turneji čuvaju samo žene

07.05.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Depeche Mode u subotu u Nici započeo je svjetsku turneju, a s njom je stigla i lista zahtjeva članova benda

Svi veliki bendovi imaju svoje (velike) koncertne mušice i zahtjeve, a Depeche Mode nije iznimka (iako se ne može reći da su ekstremni u željama). Tako David Gahan inzistira da ga na koncertima čuvaju isključivo žene, a sve prostorije u kojima će dečki iz benda provoditi vrijeme moraju imati velika ogledala.

Važna je stavka vožnja od aerodroma do hotela. Budući da ne vole brzu vožnju, zahtijevaju da taj put prođu u trima luksuznim kombijima sa zatamnjenim staklima te da vozači voze polagano i ugodno. Koji god vozač se neće toga pridržavati, bit će zamijenjen. Prtljaga benda, od čak 30 kofera, dobit će zaseban kombi.


Sama scena na kojoj nastupaju široka je 50 metara i duboka 24, a postavlja je 75 radnika. U backstageu će biti izgrađen čitav mali kompleks sastavljen od 11 prostorija za bend i svitu.

David Gahan u backstageu ima zasebnu garderobu, a drugu dijele Martin Gore i Andrew Fletcher. Treća je prostorija soba za opuštanje gdje će se dečki družiti prije koncerta.

Dečki iz benda na turneji sa sobom vode ekipu kuhara koja je zadužena za hranu. Od kruto-tekuće-plinskih stvari za potrebe koncerta dečki traže 100 kilograma leda i boce s kisikom.