MANOLICE vs. LOUBOUTINKE

Cipele koje stil znače

03.06.2010 u 08:55

Bionic
Reading

Koliko i sam film, toliko se s nestrpljenjem iščekivala nova kolekcija cipela koje će četiri slavne Njujorčanke opsjednute modom prošetati u 'Seksu i gradu 2'

Baš kao i u seriji i prvom nastavku filma 'Seks i grad', glumice nose najbiranije komade odjeće i cipela, no za razliku od dosadašnjeg apsolutnog obožavanja cipela koje potpisuje Manolo Blahnik, u drugom filmskom nastavku njegove su cipele istisnule jednako slavne louboutinke.

Carrie Bradshaw u seriji je proslavila cipele Manola Blahnika, dotad širokoj publici nepoznatog dizajnera neobičnih cipela. Nakon četrdeset godina dizajniranja cipela, Manolo je postigao planetarnu slavu, a njegovo je ime postalo sinonim za dobru cipelu. Zahvaljujući Carrie njegove su kreacije postale must-have svake trendseterice.

Iako je upravo zahvaljujući 'Seksu i gradu' postigao slavu, Blahnik je nakon desetljeća suradnje napokon prekinuo vezu s glumicama jer se, kako je objasnio, zasitio gledanja svojih cipela na nogama Sarah Jessice Parker i njezinih prijateljica.

'Ako mi još netko nešto kaže o 'Seksu i gradu', pozlit će mi', otvoreno je komentirao u intervjuu za Sunday Telegraph krajem prošle godine. 'Svi me prepoznaju, zbog čega se ne osjećam nimalo ugodno. Nisam nikada želio biti celebrity dizajner', rekao je Blahnik.

Kad je već njemu dosadilo obuvati slavne trendseterice, Christian Louboutin zadovoljno je preuzeo njegovo mjesto. Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda u novom filmu 'Seks i grad 2' nose samo cipele prepoznatljivog crvenog potplata, što će modna kuća Christiana Louboutina zasigurno osjetiti na svom računu.