NE SPOMINJI IME BOGA UZALUD

Čime je Katy Perry uvrijedila muslimane da traže zabranu spota

26.02.2014 u 09:01

Bionic
Reading

Privjesak oko vrata jednog od likova iz najnovijeg spota Katty Perry, na kojem arapskim pismom piše 'Alah', muslimanski vjernici smatraju bogohulnim pa su pokrenuli online peticiju kojom zahtijevaju da YouTube ukloni sporni video

Spot za pjesmu 'Dark Horse', koju Perry izvodi s Juicy J, objavljen je na YouTubeu prošli tjedan. U poluanimiranom spotu, čija se radnja odvija u drevnom Egiptu, Perry sjedi na monumentalnom prijestolju kojem prilaze muškarci i poklonima izražavaju divljenje. No kraljica Perry, očito nezadovoljna poklonima, jednog po jednog nesretnika pogađa munjom i pretvara u pijesak. Sporni privjesak najbolje se može vidjeti u 1:15 minuti videa, neposredno prije pretvaranja prvog nesretnika u pijesak.

Peticija na engleskom jeziku, koju je pokrenuo Shazad Iqbal iz Bradforda u Velikoj Britaniji, okupila je više od 34 tisuće potpisa u prvom danu. Iako do sada potpisnici uglavnom dolaze iz Velike Britanije, neki su pokazali svoju potporu i iz većinski muslimanskih zemalja poput Saudijske Arabije, Pakistana ili Katara.

Želja je pokretačice peticije dobiti ogromnu podršku ljudi iz različitih sfera života, različitih vjera i iz različitih dijelova svijeta kako bi pokazala da se video koji promiče bogohuljenje, koristeći ime Boga na nevažan i neukusan način, smatra neprikladnim.

'Dark Horse' treći je singl Katy Perry s njenog novog albuma 'Prizma' i ima preko 30 milijuna pregleda na YouTubeu.