PRVA PREMIJERA U HNK

Čiji je buket crvenih ruža ganuo Jelenu Perčin?

05.03.2016 u 11:48

  • +31

Poznati na premijeri predstave Žena

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal/Matej Grgić

Bionic
Reading

Glumica koja je sinoć blistala od sreće na svečanoj premijeri predstave 'Žena' zagrebačkog HNK u režiji Paola Magellija, u kojoj glumi, bila je Jelena Perčin. Jučerašnji nasttup bio je njezina prva premijera u HNK Zagreb čija je članica od listopada prošle godine, a podršku joj je došao pružiti i njezin novi odabranik, crnogorski glumac Momčilo Otašević, s velikim buketom crvenih ruža. Fotografima ipak nisu željeli zajedno pozirati, no u razgovoru za tportal Jelena nije krila koliko je sretna unatoč kaotičnoj svakodnevici i predrasudama o sebi s kojima se svakodnevno suočava

Živjeti u muškom svijetu u kojem vlada novac i izboriti se za vlastitu sreću. Može li to jedna žena, pitanje je koje se između ostalih postavlja u novoj predstavi zagrebačkog HNK čija je premijera sinoć okupila mnoge poznate. Uz glavnu glumicu Lanu Barić koja je vladala pozornicom, istaknule su se i uvijek dominantna Ana Begić Tahiri, nenametljiva Iva Mihalić, mlada Petra Svrtan, jedinstvena Dora Lipovčan, ali i nova članica HNK Zagreb Jelena Perčin. Uz nju je sinoć bio i njezin novi dečko, glumac Momčilo Otašević, sramežljivo se skrivajući od fotografa s velikim buketom crvenih ruža u rukama. Nije, kaže, propustio ni Jelenin nastup na pretpremijeri noć prije, kad je redatelj predstave Paolo Magelli slavio svoj 67. rođendan. No sjaj u očima dubrovačke glumice nije bio samo zbog podrške nove ljubavi.

'Veliki sam ljubitelj Paola Magellija, moja glumačka karijera započela je nastupom u njegovoj 'Grižuli' prije 13 godina na Dubrovačkim ljetnim igrama. Bila mi je posebna čast što je upravo moja prva predstava tu bila Paolova. Smatram ga najdražim mentorom kroz moje glumačko sazrijevanje. Objektivna sam osoba i uvijek mogu donijeti dobar sud o predstavama koje radim, a ja sam toliko živjela za ovu predstavu uz ostalu ekipu', kaže glumica istaknuvši kako se i novom projektu mogla poistovjetiti i s jednom od glavnih poruka djela.

'Žene, koliko su god napravile pomaka u odnosu na povijest, još uvijek se promatraju kroz prizmu objekta. A to je nešto što i sama doživljavam. Svakodnevno. Cijeli svoj život. Pogotovo kad si žena koja je sama, kad si majka i glumica. Tu se stvara puno konotacija i ljudi si svašta daju za pravo. Što ne bi trebali i to više govori o njima, nego o nama. To je za mene svakodnevna borba od koje neću odustati. Sjećam se još i dok nisam bila glumica, svaki put kad bi neka jahta uplovila u Dubrovnik, svi bi vikali 'Ah, evo došli su po Jelenu'. Ljepota je dvosjekli mač, ali za mene nikad nije bila ono fizičko, nego rad na sebi i ono što imaš u sebi. Zapravo mislim da je fizičko odraz duše', smatra Jelena.


Momčilo i Jelena zbližili su se na setu serije 'Kud puklo da puklo'

Kako bi opisala sadašnju životnu fazu? 'Kao vrlo kaotičnu! U fazi sam preseljenja u Zagreb, čeka me novi početak, a Lotta sljedeće godine kreće u školu. Ali volim kad se život događa iza ugla, kad ne znaš što te čeka, ne volim planirati i fiksirati nešto. To sam ja i takva sam sretna!' kaže Jelena usmjerivši pogled prema Momčilu. A on je, pak, na svoju djevojku sinoć bio jako ponosan. Uz novog dečka Jelenu su sinoć podržali i bliski prijatelji, među njima i njezini kolege i prijatelji iz djetinjstva Mara Bratoš i Nikša Kušelj.


Jelena uz svoje dubrovačke prijatelje Maru Bratoš i Nikšu Kušelja, s kojim glumi u novoj predstavi