ODLAZAK LEGENDE

Cetinski o Cockeru: Grub glas, ali prepun duše

23.12.2014 u 11:24

Bionic
Reading

Smrt Joea Cockera u 70. godini života rastužila je mnoge, a kolege glazbenici također ističu da je riječ o velikom glazbeniku upečatljivog glasa

'Bio sam mu predizvođač u pulskoj Areni i imao sam priliku upoznati ga. Uživao sam u svakoj minuti njegovog koncerta. Zadužio nas je tim svojim glasom. Grub glas, ali prepun duše, to je bio Cocker', rekao je Toni Cetinsky za tportal.hr.

Dodao je da se radi o jednom od najjačih interpreta čije  su obrade nerijetko postajale popularnije od originalnih pjesama. Od Cockerovih pjesama posebno je izdvojio 'Unchain My Heart' i 'You Are So Beautiful'.

'Cocker je, recimo to tako, beauty and the beast, spoj grubosti i nježnosti. Njegove pjesme još će se dugo pamtiti. On na najbolji mogući način predstavlja minimalizam u interpretaciji. Nedostajat će nam. Sjajan glas!' kazao je Tony kojeg se u posljednje vrijeme jako dojmio i najnoviji album AC/DC-a 'Rock or Bust'.

'Gledao sam ih u Amsterdamu prije sedam godina. To je bio fantastičan koncert. Vjerni su sebi i dobro praše i danas. Ne treba mijenjati nešto dobro ide. Ovaj zadnji album im je odličan', kaže.

Tonyjev kolega Guiliano također o preminulom Cockeru ima samo pozitivne riječi.

'Samo ću reći 'Unchain My Heart'! Ta pjesma će ostati i za nekoliko stotina godina. Volio sam ga slušati. Jedan je od najprepoznatljivijih vokala u svijetu glazbe. Zbilja sjajan pjevač. Žao mi je da više nije s nama', rekao je Guiliano dodavši da mu je žao što ga nije imao prilike vidjeti uživo.

Joe Cocker preminuo je u 70. godini života nakon borbe s rakom pluća.

Za svoj rad dobio je brojne nagrade i priznanja. Prije nego što je postao svjetski poznato ime Cocker je 60-ih godina pjevao po pubovima i klubovima u rodnom Sheffieldu u Velikoj Britaniji. Šira javnost upoznala ga je nakon što se njegova obrada pjesme Beatlesa 'With A Little Help from My Friends' počela penjati na britanskim glazbenim ljestvicama i dostigla prvo mjesto. Pjevač moćna glasa snimio je više od 20 uspješnih albuma. Iza sebe je ostavio suprugu Pam Baker s kojom je bio u braku 27 godina.