MUŠKA PODRŠKA

Bruno Šimleša se obrijao na nulericu i odaslao snažnu poruku

15.10.2016 u 19:07

  • +8

Ivan Dečak u kampanji Sve za Nju obrijao glavu Brune Šimleše

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Bionic
Reading

Bruno Šimleša, poznati sociolog i pisac knjiga popularne psihologije i samopomoći, od danas nema kosu. Na nulericu ga je obrijao Ivan Dečak, osnivač virovitičke grupe Vatra, a ovom su gestom obojica željela dati punu podršku ženama oboljelima od raka, svima onima koji u toj mučnoj i teškoj borbi nerijetko izgube kosu kao posljedicu kemoterapije

Na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića održana je javnozdravstvena kampanja pod nazivom Sačuvajmo zdrave dojke u sklopu koje se održala modna revija. Ulogu manekenki preuzele su oboljele žene, ali i žene iz javnog života. Ivan Dečak tom je prigodom javno obrijao glavu Bruna Šimleše.

Nije neobično da se upravo Bruno Šimleša odlučio na ovaj način dati podršku oboljelim ženama. U veljači je, naime, primio nagradu VAM (Vesna Andrijević Matovac) koju dodjeljuje udruga žena oboljelih od raka dojke i tako postao prvi muškarac kojemu je izrečena zahvala za sve što je učinio za žene oboljele od raka.

Za nagradu ga je nominirala prijateljica Ljiljana Pranjić, žena uz koju je Šimleša bio tijekom njezine višegodišnje borbe s rakom dojke, i to zbog njegova javnog djelovanja, iznimnog doprinosa afirmaciji borbe protiv raka dojke u Hrvatskoj.

Prije godinu i pol dana sličnom gestom podršku bolesnoj prijateljici dala je i Karmela Vukov-Colić. Gledatelje emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' iznenadila je novom dječačkom frizurom. Samo za tportal tada je

'Sinoć sam bila s prijateljicom Marijom, a ona se bori s teškom bolešću. Nakon što sam otišla od nje došla sam kod frizera Dražena Crnadaka koji me primio potkraj radnog vremena i zamolila ga da me ošiša na jako kratko. Napravila sam to iz solidarnosti prema njoj i sad nas dvije imamo iste frizure - to je naša nova moda. Svojom novom frizurom htjela sam joj poručiti da je prekrasna', ispričala je tada za tportal Karmela.