PUNK FOLK WELLNESS

Brkovi razvalili beogradsku Halu sportova

02.04.2016 u 13:43

  • +8

Beogradski koncert Brkova

Izvor: Promo fotografije / Autor: Teodora Ćirić

Bionic
Reading

Grupa Brkovi sinoć je pred tri tisuće ekstatičnih fanova održala koncert u beogradskoj Hali sportova. Kao specijalni gosti nastupili su Pero Defformero, Zoka Bosanac, Sassja te legendarni Dado Topić koji je, naravno, pokazao svoj torzo

Popularnost Brkova koja se proteklih godina poput epidemije raširila po regiji jučer je dobila glasnu potvrdu. Nakon rasprodanog Doma sportova prošle godine bend je jučer u beogradsku Halu sportova nagurao čak 3000 fanova. Program večeri odlično su otvorili Zoka Bosanac te novosadski Pero Defformero, brkata 'braća po oružju' s kojima su puno puta djelili pozornicu i producenta.

Show Brkova počeo je oko 22 sata s 'Torzom Dade Topića' koji je odsviran u cijelosti i na kojeg je publika odreagirala grupnim pjevanjem svake pjesme, od singlova 'Seks i droga' i 'Ovce' (gdje im se pridružila Sassja) preko velikih favorita 'Šef', 'Gljiva', 'Život brzo prolazi' do Shamsine omiljene 'Opet kažeš da si njegova', 'Ništa mi više ne značiš', 'Meti ispred svojih vrata' i ostalih.

Oranje po starim hitovima krenulo je s 'Ornelom' i 'Nevjernicom', a slijedilo ih je 'Cvjetalo je meni cvijeće' uz neprestalni mosh pit i poljevanje pivom u grotlu prvih redova.

'Napravio sam pjesmu za Boru Drljaču. Ovo treba on pjevati, a ne ja', najavio je frontmen Shamso 69 'Dobro jutro, Srbijo', pjesmu koja je prvobitno planirana za S.A.R.S., ali se do sada nije našla ni na jednom izdanju. Bend je koncertu nastupio s tri gitare (pridružio im se za ovu priliku virtuoz Emir Hot) što je dodatno podložilo zvuk – Hala sportova je prštala od energije u 'Samo pijan mogu', 'Pizda materina', 'Nisam ja za tebe' i 'Tolerancija'. Za kraj su ostavljene 'Opasno se drogiram', 'Bolje da sam s frendovima pio rujno vino', zatim, uz upaljače izvedena, već standardna koncerta obrada 'Kurac mi je kamen' i finiširajuća 'Kurvo prokleta'.

U velikom finalu na pozornici se pojavio i legendarni Dado Topić, dočekan zaglušujućim ovacijama publike. Prije nego je zapjevao morao je, očekivano, pokazati svoj torzo dok se dvorana tresla od povika 'Dado skini se!'.

Dado i Emir s gitarama su najprije izveli 'Makedoniju', stari hit grupe Time, a publika se još više razgalamila pjevajući 'Floyda'. Svi sudionici koncerta Brkovi, Dado, Sassja, Zoka Bosanac i Pero Defformero na kraju su se zajednički poklonili publici koja ih je jedva pustila s pozornice.

Trijumf u Hali sportova bio je odlična najava za dva velika koncerta koji Brkovima sljede 8. i 9. travnja u Tvornici kulture. Uz Pera Defformera i Silu nečistu brkati mladići donose svoj jedinstveni punk folk wellness i torzo Dade Topića zagrebačkoj publici.