PAUL THOMAS ANDERSON:

'Brinuo sam se za sigurnost Joaquina Phoenixa'

12.09.2012 u 12:32

Bionic
Reading

U intervjuu redatelj filma 'The Master' otkriva kako je reagirao na brojne ozljede koje je njegov glavni glumac zadobio tijekom snimanja filma

Slavni redatelj Paul Thomas Anderson ('There Will Be Blood', 'Magnolia', 'Boogie Nights', 'Punch-Drunk Love') u intervjuu za The Huffington Post objasnio je kako su nastajale scene filma 'The Master' u kojem glavnu ulogu ima Joaquin Phoenix. Navodno se u više navrata zabrinuo za glavnog glumca, koji je neočekivanim reakcijama zadobio par ozbiljnih fizičkih ozljeda.

'Puno puta sam gledao s oprezom na njegovu glumu. Brojne su scene u kojima mora biti jako fizički angažiran: kad se odupire policajcima ili u sceni koju smo izrezali, a događa se u sudnici. Poludio je i mahnito skakao po prostoriji, udarajući u zidove. Teško je pobrojati u koliko se prilika mogao raniti, a mislim da je u mnogo njih i prošao s raznim ozljedama. Ipak, sve je ostalo u razumnim granicama. Preboljet će', našalio se redatelj.

U jednoj sceni, dok su improvizirali, Phoenix je dobio šamar od glumačkog kolege. Nakon toga su svi zaključili da je to bila dobra odluka i ponovili su scenu još nekoliko puta.
'The Master' je priča o znanstveniku i spisatelju koji se odluči osnovati svoju religiju. Navodno je bazirana na stvaranju scijentologije L. Rona Hubbarda.