ULAGANJE U HRVATSKOJ

Brad Pitt je navratio poslom, samo još nije jasno kojim

04.09.2016 u 21:02

Bionic
Reading

Razlog prošlotjednog iznenadnog pojavljivanja glumca Brada Pitta u Hrvatskoj, kako javljaju domaći mediji, poslovne je prirode. Svjetskoj zvijezdi Hrvatska se jako svidjela i želi u njoj ulagati, samo još nije posve jasno ulaže li novac u luksuznu vilu ili cijeli turistički kompleks kod Šibenika

Slavni je glumac za ulaganje u Hrvatskoj zainteresiran još od 2012. na što ga je, prema pisanju Jutarnjeg lista, nagovorio Rade Šerbedžija.

Dogodilo se to prije četiri godine na Brijunima gdje je Brad gostovao sa suprugom Angelinom Jolie. Slavni je par navodno trebao sudjelovati u izgradnji luksuznog resorta s hotelima, vilama, marinom i golf-terenima nasuprot Brijuna što je trebao biti najveći turistički projekt biznismena Danka Končara.

Od toga projekta su po svemu sudeći odustali, a prema novim informacijama interes su pokazali za sličan projekt u Zablaću kod Šibenika.

No, dok Jutarnji piše kako bi Brad Pitt u partnerstvu s ulagačima iz Švicarske sagradio luksuzno hotelsko-apartmansko naselje s golf-terenima, Večernji list ima informaciju o nešto skromnijem ulaganju.

Glumac je svoj kratak boravak u Šibeniku i Zadru proveo u društvu zadarskog arhitekta Nikole Bašića, autora Morskih orgulja i Želimira Belamarića, Šibenčanina koji je u Zablaće doveo švicarske investitore.

Razgledavali su i zemljište koje su Švicarci otkupili od mještana i na kojemu bi se nakon izmjena GUP-a trebalo graditi pet hotela i nekoliko tisuća apartmana, a kompleks već sad nazivaju Mala Venecija.

Arhitekt Bašić otkrio je Večernjem listu da je glumac iznenađen ljepotom naše zemlje, a posebno ga fasciniraju čistoća mora i intenzitet boja. No, kako neslužbeno doznaju, holivudska zvijezda na tom prostoru planira kupiti tek luksuznu vilu.

Čije su informacije točnije, možda će se doznati uskoro jer glumac je najavio svoj skori povratak u Hrvatsku.