NIZ IZNENAĐENJA

Bračni brodolomi slavnih po kojima ćemo pamtiti 2015.

27.12.2015 u 11:27

Bionic
Reading

Ako je suditi po statistici, 2015. godina će za poznate hrvatske parove biti upamćena kao godina novih ljubavnih veza, vjenčanja i rođenja beba, a manje kao godina razvoda kojih je bilo najviše na glumačkoj sceni. Rastava koja je ove godine iznenadila mnoge je ona glumice Suzane Nikolić i profesora Enesa Midžića nakon 20 zajedničkih godina. Sanja Vejnović i Goran Mećava također su protekle godine okončali svoj brak, kao i Larisa i Goran Navojec

Za razliku od Hollywooda gdje su se rastave protekle godine nizale jedna za drugom, u Hrvatskoj su poznati supružnici imali više sreće u ljubavi. Ipak, nekoliko hrvatskih glumica okončalo je svoje duge brakove, a prva među njima bila je Sanja Vejnović (53) koja se u veljači ove godine razvela od snimatelja Gorana Mećave. U braku dugom 30 godina dobili su sina Andreja i kćer Martu.

Njezina kolegica Suzana Nikolić (50) i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti Enes Midžić (69) okončali su ove godine svoj brak u kojem su dobili 18-godišnju kćer Anu. Rastavu su dugo tajili od medija, no njihovi odvojeni dolasci na mnoga kulturna događanja u Zagrebu potvrdili su nagađanja o kraju njihova bračnog života.

Rastava koja javnost nije nimalo iznenadila, nakon što su priče o njihovim bračnim problemima izašle u javnost, jest ona HTV-ove voditeljice Nevene Rendeli (33) i Marijana Bračuna (34) koji su nakon pet godina braka odlučili krenuti svatko svojim putem. Još u ožujku 2014. pojavili su se problemi u njihovu odnosu, no unatoč velikom trudu da riješe krizu, u svom naumu nisu uspjeli.

Braku manekenke Anite Dujić i producenta Ivana Veljače, koji je potrajao godinu i pol dana, presudio je ove godine glumac Ivan Herceg s kojim je Anita danas u sretnoj vezi.

U rujnu ove godine, nakon 13 godina veze i šest godina braka, Larisa i Goran Navojec priznali su da se razvode i ostaju u prijateljskim odnosima. Nakon razvoda Larisa je suprugu bila podrška na nekoliko filmskih premijera.

Da ni u Hollywoodu slavni parovi ne vode život u ružičastom, pokazali su brojni bračni krahovi protekle 2015. Najveće iznenađenje je priredio britanski roker Gavin Rossdale koji je zbog zgodne dadilje s kojom je bio u tajnoj vezi tri godine, žrtvovao svoj 13-godišnji brak s Gwen Stefani. Što se tiče glumca Bena Afflecka, njegovoj bračnoj sreći s Jennifer Garner koja mu je rodila troje djece, presudili su poroci. Kocka, alkohol i često izbivanje iz kuće, bili su kamen spoticanja za Bena koji je s bivšom suprugom ostao u prijateljskim odnosima.


Gwen Stefani i Gavin Rossdale u braku su dobili tri sina


Ben Affleck i Jennifer Garner objavili su da se razvode u srpnju ove godine, nakon deset godina braka

Brak Halle Berry i francuskog glumca Oliviera Martineza, za kojeg se udala 2013, potrajao je vrlo kratko, kao i svaka veza ili brak slavne glumice koja s Martinezom ima dvogodišnjeg sina Macea. Kratko je potrajala sreća u braku i za zvijezdu serije 'Teorija velikog praska' Kaley Cuoco. Glumica se od tenisača Ryana Sweetinga razvela nakon manje od dvije godine braka, a razlog je bila njegova ovisnost o tabletama i problemi s alkoholom.


Kaley Cuoco i Ryan Sweeting


Temperamnetni par Halle Berry i Olivier Martinez izdržali su u braku dvije godine

Glumački veteran Gary Oldman (56) također je ove godine priznao svoj četvrti bračni neuspjeh. Nakon sedam godina braka razveo se od 20 godina mlađe jazz pjevačice Alexandre Edenborough.