NAGRADNJAČA

Bossa Nova Stories u HNK Zadar

10.04.2012 u 08:48

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 16. travnja u HNK Zadar gostuje Catia Werneck, Brazilka sa stalnom adresom u Parizu. A mi vam poklanjamo 2x2 ulaznice za koncert.

Catia Werneck rođena je 1962. u Rio de Janeirou u obitelji glazbenika. Njezin otac bio je gitarist i pijanist koji se bavio isključivo jazzom i bossa novom. Smatrajući da je kruh glazbenika težak otac joj je još u ranom djetinjstvu, kao i njezinom bratu Carlosu, zabranio bavljenje glazbom. Ipak, uvidjevši njihov talent nakon nekog vremena je odustao i odlučio ih poduprijeti.

Catia se tako razvila u izuzetnu pjevačicu koja cijelu svoju karijeru njeguje specifični spoj latino glazbe, bossa nove i jazza. Godine 1980. upravo je s bratom Carlosom osvojila prvu glazbenu nagradu i to na sveučilišnom glazbenom natjecanju. Ubrzo su je zamjetili najznačajniji glazbeni producenti u Riju. Već 1985. Catia je dobila ponudu za europsku turneju, a zatim je uslijedila Azija, SAD, Južna Amerika. Prepoznata na svjetskoj razini Catia Werneck osigurala je sebi potom nastupe na Broadwayju kao i suradnju sa svjetskim zvijezdama kao što su Liza Minelli, Sarah Vaughan, Chico Buarque i mnogi drugi. Snimala je za potrebe filma ('Taoc' s Bruce Willisom u glavnoj ulozi, 'Jaguar' s Vladimirom Kosmom itd...).

Godine 1999. snimila je svoj prvi album 'Estrela do Sultao', a zatim je uslijedilo još šest albuma: 'Saudade de Paris', 'La vie en Rose', 'Naturalmente', 'Obrigado Brasil', 'Primavera' i posljednji 'Catia canta Jobim'. Catia trenutno živi u Parizu. Redovito nastupa po najpoznatijim pariškim jazz klubovima, gostuje diljem svijeta i piše glazbu za brojne francuske glazbenike.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Ana Dokoza
Mladen Krečak