'LJETI PODJETINJIMO'

Bojana Gregorić Vejzović otkriva tajnu uspješnog odgoja djece

23.07.2015 u 08:47

Bionic
Reading

Glumica Bojana Gregorić Vejzović uživa na snimanju RTL-ove serije 'Horvatovi'. U njoj ima glavnu žensku ulogu Lile, razvedene majke dvije kćeri koja ponovno sreće svoju mladenačku ljubav Stjepana. Za tportal govori o novoj ulozi, ljetovanju i svom skladnom braku koji traje već skoro 10 godina

Bojana Gregorić Vejzović koja se već okušala u brojnim kazališnim ulogama te ulogama u domaćim serijama, sapunicama i filmovima, tumači lik razvedene učiteljice Lile koja se zbog obitelji i ljubavi iz Zadra seli nazad u rodni Zagreb. S puno ljubavi lako se snalazi u novom okruženju, no humora neće nedostajati. Bivši muž više ju je obasipao kritikom i materijalnim stvarima nego ljubavlju i razumijevanjem te nakon rastave sreću i osjećaj prave obitelji pronalazi uz Stjepana Horvata (Goran Navojec), udovca s trojicom sinova. Riječ je o obiteljskoj seriji osmišljenoj prema španjolskom izvorniku 'Los Serrano' koji se u Španjolskoj zbog velike gledanosti prikazivao čak osam sezona, a sličan je televizijski projekt velik uspjeh doživio i u Srbiji gdje su se 'Sinđelići' gledali tri sezone.

'Ekipa je odlična, divno i zabavno je snimati s Goranom Navojcem s kojim sam se srela ponovo kao partnerom, nakon 'Tajne krvavog mosta' i 'Naše male klinike' i' Puta za Montevideo', dakle ima tome pet godina, beskrajno talentirani klinci, odličan scenarij koji ima sve elemente za dobru obiteljsku zabavu. Tu su tri generacije, s pregršt komičnih situacija, ali i dirljivih obiteljskih momenata', izjavila je Bojana. U pauzi između snimanja sa svojom obitelji, suprugom Enesom te djecom, sinom Raulom i kćeri Zoe otići će na odmor na Pelješac.

'Ondje ljetujemo u našoj obiteljskoj kući. Moji pelješki dani izgledaju tako da uživamo u kupanju i zajedničkom druženju. Naša je terasa okupljalište svih Raulovih i Zoeinih prijatelja pa je uvijek veselo i živo. U tim situacijama Enes i ja preuzimamo uloge babysittera i konobara koji ih služe te primamo narudžbe 'Teta Bojana, ja bih sok', 'Imate možda sladoled'', smije se Bojana.

Na pitanje koga je teže odgajati, dječaka ili djevojčicu, kaže da joj je nemoguće usporediti jer su djeca individue i svatko na svoj način reagira. Kao roditelj važno je biti dobar psiholog i to je jedan od težih zadataka.

'Priznajem da me svojim šarmom obrlate u sekundi pa moj autoritativni roditeljski stav nestaje u vidu lastinog repa', govori kroz smijeh. U odgoju je i tradicionalna, ali i liberalna, ovisno o situaciji.

'Vrlo sam autoritativna kad je primjerice riječ o spavanju na vrijeme, pogotovo kad je u pitanju škola, promet, prehrana. No treba znati i popustiti pogotovo sada kada su praznici, tada svi zajedno podjetinjimo', otkrila je.

Ona i suprug Enes iduće godine slave 10 godina bračne sreće.

'Naravno da sve počinje s ljubavlju, privlačnosti, kemijom, ali partneri moraju biti svjesni da su međusobno razumijevanje, podrška i kompromis nužni za dugotrajnost zajedničkog života. Njihova mala tajna za uspješan brak bila je između ostalog, tjedan dana u godini rezerviranih samo za njih, no kaže kako se to promijenilo.
 
'Klinci su već veći pa su to sada zajednička putovanja na kojima stvaramo neke od najljepših uspomena. Raul, koji uči francuski jedva čeka vidjeti Eiffelov toranj i znamenitosti koje je učio u školi, a Zoe će zasigurno najviše uživati u Disneylandu. Jedva čekamo', kaže Bojana.
 


Bojana voli sa svojom obitelji odlaziti u kino

387814, 381426, 370150, 364937