LJUBOMIR KEREKEŠ

'Bit ću deda na nivou'

17.07.2015 u 13:26

Bionic
Reading

Nakon brojnih uloga u kazalištu, na filmu i u domaćim TV serijama, legendarnog glumca Ljubomira Kerekeša gledat ćemo i u RTL-ovoj seriji 'Horvatovi'. Za tportal govori o ulozi Franje Horvata u toj seriji te svom omiljenom hobiju i hard rock koncertima na koje ide

'Vrlo sam zadovoljan scenarijem serije. S dramaturškog aspekta jako je pametno napisan. Ima svoju dubinu, raznolikost, svesrdnost, koncipiran je za sve generacije, jer je serija obiteljska, i duhovit je. Mislim da će imati dobru gledanost', izjavio je Ljubomir Kerekeš. U seriji 'Horvatovi' glumi Franju Horvata, simpatičnog neoženjenog čangrizavca koji voli koketirati, privržen je obitelji i nepovjerljiv je prema drugima te često upada u svađe.

Španjolsku i srpsku verziju vidio je, kaže, više informativno. Kako se serija snima neprekidno te ima vrlo malo slobodnih dana, prvu veću pauzu za odmor iskoristit će za bavljenjem svojim omiljenim hobijem, ribičijom. U tome uživa već 40 godina, a preferira sportski ribolov i jako voli pecati noću.

'Ono što me najviše opušta je mir kad ga uspijem pronaći i postići. Otići ću u neku divljinicu u mojim krajevima, u Varaždinu i okolici, uzeti 10-litrenu 'granatu', zapaliti vatricu i okrenuti kakvu kobasicu, jeger, uživati u prirodi i napuniti baterije', otkrio je. Najčešće voli pecati sa sinom Janom, također glumcem i pjevačem grupe Cold Snap.

'Otprije nepunih mjesec dana Jan je svoj čovjek, oženio se. (smijeh) Pokušavamo se  dogovoriti i uskladiti i kad uspijemo u tome, otići ćemo skupa na pecanje, tek toliko da iskoristimo ribičke dozvole', našalio se. Zadnji veći ulov imao je na jezeru u rujnu prošle godine, kad je ulovio amura od 10 kilograma.


Glumčeva velika strast je ribičija

Osim glume i ribičije, sa sinom dijeli strast prema heavy metal glazbi. Ljubomir Kerekeš je 80-ih godina imao bend Autoput i u vrijeme Jugoslavije bili su preteča tog  glazbenog žanra na ovim prostorima. Osim koncerata Janovog benda, čiji je najveći fan, glumac sa sinom voli odlaziti na heavy metal i hard rock koncerte. Bili su, kaže, skupa na Iron Maidenu, Marilynu Mansonu, Disturbedu... Nedavno im se ispunila zajednička želja pa su otputovali na koncert grupe AC/DC u Austriju.

'Koncert je bio fenomenalan, ludnica. Bilo je 130 tisuća ljudi i prvi put sam doživio takav veliki rock spektakl', ponosno ističe. A ponosan je i na to što Janov bend sprema novi album i američku turneju na koju su trebali ići ove godine, ali su je odgodili zbog njegove svadbe.

Na pitanje je li se Jan uozbiljio otkad je u braku, kaže da je i dalje ostao zafrkant, ali s dozom koncentracije i organizacije. 'Trenutno je na mini turneji s komedijom 'Krtice', onda odlazi na heavy metal festival Wacken, a početkom rujna ide na deset dana medenog mjeseca u New York', otkrio je. Za sada od unučadi, kaže, nema još ništa na vidiku.

'Kao roditelj si nikada nisam dopustio da odlučujem o važnim odlukama koje se tiču moje djece. Mislim da je Janu i Viki prioritet da završe kuću, a onda vjerujem da bi se mogao dogoditi i kakav bebač', izjavio je. S djecom se inače oduvijek dobro slagao.

'Imam zaista prekrasna iskustva s klincima. Oni na mene valjda zbog neke kemije i energije reagiraju jako dobro. Vjerujem da ću biti deda na nivou', rekao je kroz smijeh. Glumac je u sretnom braku sa suprugom Jasenkom već 28 godina. Osim sina Jana, imaju kćer Emu, a ona trenutno radi kao vizažistica.


Otac i sin često skupa glume u predstavama


Sa suprugom Jasenkom u braku je skoro trideset godina