'IZ ČAROBNJAKA IZ OZA'

BBC će emitirati pjesmu 'Ding dong, vještica je mrtva'?

11.04.2013 u 17:57

Bionic
Reading

BBC Radio 1 namjerava emitirati pjesmu iz 'Čarobnjaka iz Oza' 'Ding Dong the Witch is Dead' (Ding dong, vještica je mrtva) koju je iz arhiva prošlosti izvukla Facebook grupa povodom smrti Margaret Thatcher

Pjesma jasne poruke u eteru BBC-jevog Radija 1 trebala bi se emitirati u nedjelju, a povratak pjesme iz arhiva prošlosti pokrenula je Facebook grupa 'antitačerista' nakon smrti Margaret Thatcher.

Zanimljiva je činjenica da je ciljana publika tog radija dobna skupina od 16 do 24 godine, mladi ljudi koji nisu osjetili na vlastitoj koži vladavinu Margaret Thatcher, a i 'mnogi među njima kažu kako nisu sto posto sigurni tko je Margaret Thatcher', objasnio je BBC-jev izvor.


Daily Mail je pokrenuo tužbu protiv te Facebook i Twitter kampanje, pokušavši na sve načine zaobići emitiranje pjesme koja je postala himna antitačerskog pokreta. Zasad mu to ne ide od ruke, budući da je pjesma trenutno na četvrtom mjestu top liste, a insajderi s BBC-ja kažu da će u nedjelju biti emitirana ako bude unutar prvih pet.

Glasnogovornik BBC-ja izjavio je kako odluka o emitiranju pjesme neće biti političke prirode.