20. PROSINCA

Atmosferični Visionist stiže u Sirup

11.12.2014 u 12:46

Bionic
Reading

Živa muzika organizira najnovije inozemno gostovanje. U subotu, 20. prosinca u zagrebačkom klubu Sirup, nastupa Visionist - producent iz južnog Londona koji se vješto poigrava grime, r&b i bass zvučnom paletom. Osim Visionista, u subotu ćete moći uživati u DJ setu domaćeg Moza i susjednog mu kolege - Lil' Tatyja

Pravim imenom Louis Carnell, Visionist je producent iz Brixtona s adresom u južnom Londonu. Njegov inovativni grime zvuk obojen R&B i bass elementima priskrbio mu je suradnju s Fatimom Al Qadiri, mjesto predgrupe na recentnoj turneji FKA twigs i tour DJ-a Zebra Katza, te remikseve od strane faca kao što su Evian Christ i Moiré. Od 2011. do danas izdao je niz EP izdanja za etikete DiskotopiaLeisure System, Ramp Recordings i J-Cushev label Lit City Trax, među ostalima, a prvotni proboj doživio je nakon puta u New York i 'henganja' s ekipom iz Fade to Mind i UNO NYC. Pokrenuo je i vlastitu etiketu Lost Codes, za koju izdaju izvođači poput izvrsnog SD Laika. Iako Visionistova glazba njeguje mračnu atmosferu, ljetos smo se na ljubljanskom Stiropor festivalu imali prilike uvjeriti da uživo priređuje dinamični i zaigrani set koji nikoga ne ostavlja statičnim.



Moz
je beatmaker, producent i DJ iz Orahovice. Od hip-hop beatova do eksperimentiranja s elektronikom inspiriranog LA beat scenom i UK zvukom, Moz se beatmakingom bavi već godinama te je surađivao sa nizom domaćih i stranih MC- ja. Njegove stvari su dospjele čak i do emisije Gillesa Petersona na BBC Radio 6. DJ setovi variraju od hip-hopa do različitih stilova UK bass glazbe, a osim u klubovima, mogli ste ga uloviti na festivalima kao što su Illectricity i Ferragosto Jam.

Lil' Taty se opisuje kao cyber punker iz Beograda. Mračni dodgy beatovi, esencijalne pop note i beskrajna lista svega ostalog naći će se upravo u njegovom setu.

Upad u klub Sirup iznosit će 50 kuna.