DOBIO DISTRIBUTERA

Angelinin redateljski debi zove se 'U zemlji krvi i meda'

16.05.2011 u 10:48

Bionic
Reading

Osam mjeseci nakon što je snimanjem filma u Bosni izazvala brojne kontroverze, Angelina Jolie dobila je zeleno svjetlo za kinodistribuciju svog redateljskog prvijenca

U zemlji krvi i meda', film o ratu u Bosni devedesetih godina, distribuirat će FilmDistrict, a premijera je zakazana za 23. prosinca, piše Hollywood Reporter.

Produkcija filma gotovo je prekinuta u listopadu prošle godine kada je scenarij filma, u kojem se žrtva silovanja u bosanskim logorima zaljubi u svog silovatelja, izazvao prosvjede.

Udruga žena žrtava rata u BiH prosvjedovala je protiv filma. Na kraju je Jolie ipak uspjela osigurati dozvolu za snimanje i snimila film u Sarajevu. U filmu glume domaći glumci, Rade Šerbedžija, Žana Marijanović, Goran Kostić i drugi.

'Bivša Jugoslavija ima dugu povijest dramske umjetnosti. Glumci su fenomenalni i bila sam počašćena što sam imala priliku raditi s njima i veseli me što će mnogi imati priliku vidjeti njihov nevjerojatni talent', izjavila je Jolie.

'Film je smješten u vrijeme bosanskog rata, ali je priča univerzalna. Htjela sam ispričati priču o tome kako se ljudski odnosi i ponašanje duboko mijenjaju kada proživite rat', navode se riječi Angeline Jolie u najavi ugovora o distribuciji.

U sklopu snimanja filma, Jolie i Brad Pitt obilazili su Bosnu i Hercegovinu i pomogli pronaći pola milijuna dolara donacija od američke vlade za žrtve rata u BiH.