U ZEMLJI KRVI I MEDA

Angelinin film 'zabranjen' u Republici Srpskoj

05.02.2012 u 17:32

Bionic
Reading

Prvijenac Angeline Jolie nije službeno zabranjen u Republici Srpskoj, no čini se da tamo neće doživjeti premijeru 16. veljače, kao u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine

Angelina Jolie demantirala je vijest da želi ukidanje Republike Srpske, no bijes koji je izazvala u toj zemlji još ne jenjava.

'Pa tko će to ovdje gledati, tko?! Angelinin film ne može igrati u Republici Srpskoj, kao što se ni filmovi Emira Kusturice ne mogu prikazivati u Sarajevu. Gledao sam ga i obično je smeće, čak i kad stavimo na stranu što se prst u oko gura Srbima', izjavio je Dnevnom avazu Vladimir Ljevar, vlasnik i direktor multipleksa Palas', jedinog kina u Banjoj Luci.

Nema službenih informacija da je film 'U zemlji krvi i meda' zabranjen u Republici Srpskoj, ali sigurno neće početi igrati 16. veljače kao u ostalim gradovima Bosne i Hercegovine.

Redateljski prvijenac Angeline Jolie (36) govori o silovanjima žena u srpskim logorima u Republici Srpskoj.

Nagrađeni film 'Grbavica' Jasmile Žbanić, u kojem se radnja vrti oko djevojčice koja je kći silovane muslimanke, bio je zabranjen u Republici Srpskoj, a dobio je Zlatnog medvjeda na Berlinskom festivalu 2006. tenagradu za najbolji film na još nekoliko europskih filmskih festivala.