PREMIJERA ISPUNJENA EMOCIJAMA

Angelina zaplakala pred sarajevskom publikom

14.02.2012 u 23:35

Bionic
Reading

Angelina Jolie i Brad Pitt, najpoznatiji holivudski par, u utorak navečer prošetali su crvenim tepihom ispred Olimpijske dvorane Zetra u Sarajevu uoči gala premijere Jolieinog prvijenca 'U zemlji krvi i meda'. Osim poznatog para, crvenim tepihom prošetali su i ostali članovi filmske ekipe predvođeni sjajnom Zanom Marjanović

Kako se moglo i očekivati, najviše pažnje i ovacija na crvenom tepihu izazvalo je pojavljivanje Angeline i Brada, koji su ovog puta, usprkos temperaturi od nekoliko stupnjeva ispod nule, strpljivo pozirali fotografima, dijelili autograme fanovima te se s njima i fotografirali.

Pred sam početak premijere u dvorani koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a na kojoj je, prema procjenama, prisustvovalo oko 5.000 ljudi, publiku je pozdravila redateljica i scenaristica filma Angelina Jolie.

'Dobra večer! Hvala vam što ste večeras ovdje', rekla je Angelina na našem jeziku ili, kako to ona voli reći, 'autentičnom jeziku' za ove prostore, nastavljajući na engleskom:

'Htjela sam svijetu pokazati zemlju kakva je Bosna. Znam da će vam ovaj film vratiti loša sjećanja i podsjetiti na to da ste preživjeli rat. Volim Bosnu, volim vas sve', rekla je Angelina. Publika ju je pozdravila gromoglasnim pljeskom, na što je Angelina gotovo zaplakala.

Iako se u VIP prostor nije moglo ući, a samim time ni prići Angelini, njezin pratilac Brad Pitt je primjećen u dvorani kako izlazi i osluškuje kako publika reagira na film njegove drage. Čak se i džentlmenski fotografirao s dijelom predstavnica sedme sile.

Po završetku filma glumačka ekipa se poklonila sarajevskoj publici koja je u tišini ispratila posljednje kadrove ove ratne ljubavne priče te nagradila gromoglasnim pljeskom glavne aktere filma - Zanu Marjanović, Gorana Kostića, Radu Šerbedžiju, Vanesu Glođo, Almu Terzić, Ermina Sijamiju, Jelenu Jovanovu, Džanu Pinjo, Borisa Lera, Feđu Štukana.

Zana Marjanović
, koja igra glavni ženski lik, Ajlu, osvojila je najviše simpatija publike, ali i zaplakala nakon poklona. Publika je posebno glasnim pljeskom pozdravila proslavljenog glumca Radu Šerbedžiju. Reakcijom publike i novopečena redateljica može biti i više nego zadovoljna.

'Svima nam znači ovaj film. Ne mogu vam reći koliko mi je drago što sam ovdje s vama. Dirnuli ste me. Hvala vam', gotovo jecajući rekla je Angelina.

Gala premijeri, osim 'običnih' gledatelja, prisustvovale su i brojne poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života BiH.