NOVI AKCIJSKI HIT

Angelina Jolie kao zavodljiva špijunka

02.08.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Holivudska zvijezda Angelina Jolie glavna je junakinja novog špijunskog trilera redatelja Phillipa Noycea. Film 'Salt' nastao je u produkciji Columbia Picturesa, a u naša kina dolazi 19. kolovoza. Tportal.hr i Continental film su za svoje čitatelje pripremili podstranicu na kojoj možete saznati sve o filmu te osvojiti vrijedne nagrade!

Evelyn Salt (Jolie), časnica CIA-e, položila je zakletvu da će časno služiti domovini. Njezina odanost bit će stavljena na kušnju kad je prebjeg optuži da je ruska špijunka. Salt kreće u bijeg pri kojem koristi sve svoje sposobnosti i godine iskustva koje je provela kao tajna agentica kako bi izbjegla uhićenje. Saltini napori da dokaže svoju nevinost još više produbljuju sumnju u njezine motive. Potjera za njom polako otkriva tajnu njezinog identiteta, no u zraku ostaje visjeti odgovor na pitanje tko je zapravo Salt.

Zanimljivo je da je prema inicijalnoj ideji scenarista Kurta Eimmera ulogu Saltove trebao glumiti muškarac. Kao i kod svih filmskih projekata, scenarij je doživio nekoliko različitih verzija, no glavna je promjena nastala kad su filmaši zamislili Jolie, dobitnicu Oscara i jednu od rijetkih žena koja može iznijeti akcijski film, u naslovnoj ulozi. Vrlo brzo Edwin Salt postao je Evelyn Salt. 'Imali smo izvrstan scenarij koji se svima sviđao. Naslovni lik bio je kompleksan i intrigantan pa se ideja da ga glumi Angelina učinila potpuno prirodnom', komentirao je producent Sunil Perkash. 'Ona je izvanredna glumica koja u ovaj enigmatski lik unosi puno dubine i realizma. Upravo je taj realizam bitan kod ove inače fantastične priče i bili smo doista izvan sebe kad je prihvatila ulogu.'

Kako bi film prikazao što vjerniju sliku svijeta špijunaže, producenti su zaposlili Melissu Boyle Mahle, koja je 16 godina radila za CIA-u, a bila je zadužena za sva pitanja vezna uz rad Agencije.