17. VELJAČE

Angelina Jolie i Brad Pitt dolaze u Hrvatsku

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 12:40
  • Objavljeno 31.01.2012 u 14:05
Angelina Jolie

Angelina Jolie

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

U organizaciji Blitz film i video distribucije Angelina Jolie, u pratnji Brada Pitta, dolazi u Zagreb predstaviti svoj redateljski i scenaristički prvijenac 'U zemlji krvi i meda'

Film 'U zemlji krvi i meda', kojim dobitnica nagrade Oscar, Angelina Jolie, debitira kao scenaristica i redateljica, bit će premijerno prikazan u distribuciji Blitz film i videa u CineStaru Arena IMAX® 17. veljače 2012.

Svečana premijera u Zagrebu bit će ekskluzivna prilika da gledateljima u Hrvatskoj sama Angelina Jolie i ekipa filma predvođena glavnim glumcima Zanom Marjanović, Goranom Kostićem i Radom Šerbedžijom predstavi film.

Reuters

Reuters

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

U distribuciji Blitz film i videa film će u Bosni i Hercegovini gledatelji na velikim platnima moći gledati od 16. veljače, a predstavit će ga i u Sarajevu Angelina Jolie, koja će sa ekipom filma uveličati svečanu premijeru koja će biti održana 14. veljače.
Film u Hrvatska kina dolazi 18. veljače.

Film 'U zemlji krvi i meda' odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 90-ih godina, a donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njezinom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Film 'U zemlji krvi i meda' prikazuje nevjerojatnu emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu.

Film je nominiran za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma te je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi