10. VIP ZAGREB JAZZ FESTIVAL

Anat Cohen i Gary Burton Quartet stižu u Zagreb

22.10.2014 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon najavljenih koncerata, kvarteta Billa Frisella i trija Christiana McBridea, 26. i 27. listopada u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), 10. Vip Zagreb Jazz Festival 3. studenog dovodi Anat Cohen Quartet, predvođen najboljom jazz-klarinetisticom današnjice. Dan kasnije, 4.11. u Zagrebu u formaciji kvarteta nastupa legendarni Gary Burton - najbolji jazz-vibrafonist današnjice

10. Vip Zagreb Jazz Festival 3. studenog dovodi Anat Cohen Quartet, predvođen najboljom jazz-klarinetisticom današnjice. Prestižnu titulu najbolje već joj dvije godine zaredom dodjeljuje ugledni magazin DownBeat, a ova cijenjena izraelska umjetnica, rođena u Tel Avivu, ujedno je i vrsna saksofonistica koja publiku diljem svijeta oduševljava svojom virtuoznošću.

Dan kasnije, 4. studenog u Zagrebu u formaciji kvarteta nastupa legendarni Gary Burton, najbolji jazz-vibrafonist današnjice, glazbenik kojeg je magazin DownBeat još 1968. proglasio jazzistom godine, kao najmlađeg u povijesti, a 1972. primio je prvi Grammy za album 'Alone at Last', koji donosi snimku njegova solo nastupa na Montreux Jazz Festivalu. Tu je nagradu dobio još pet puta. Imena s kojima je surađivao impresivna su: Keith Jarrett, Herbie Hancock, Dave Holland, B. B. King, Astor Piazzola... i mnogi drugi. Jednu od najvažnijih suradnji ostvario je s pijanistom Chickom Coreom s kojim svira već gotovo četrdeset godina, najčešće u formaciji dua. Ovaj 71-godišnji glazbenik rođen je u Andersonu, u američkoj saveznoj državi Indiani. Poznat je po pijanističkom stilu sviranja vibrafona s četiri palice, što je postalo model za generacije jazz-vibrafonista koji su stasali u posljednja tri desetljeća. Studirao je na prestižnom glazbenom koledžu Berklee, na kojem je poslije (od 1971. do 2004.) predavao udaraljke i improvizaciju, bio dekan te primio počasni doktorat.

Ulaznice za sve koncerte potražite u Vip prodajnim centrima (uz 10 % popusta za Vip korisnike), na blagajni ZKM-a, online putem ulaznice.hr i na prodajnim mjestima u sustavu Ulaznice.hr.

Cijena ulaznica: 90/120/150 kuna