QUELLE FASHION.HR

Zvijezde za kraj zimske modne poslastice

15.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Završna večer Fashion.hr-a protekla je u znaku poznatih imena, kako hrvatske modne scene, tako i onih iz javnog života

Brojni domaći celebovi pohrlili su sinoć u Varaždin na revije najpoznatijih domaćih dizajnera Roberta Severa, Ivice Klarića Branke Donassy Di Capria Envy Rooma te dizajn Cataline Botezatu za Quelle

Posljednju večer varaždinskog Fashion.hr-a otvorila je revija dizajnerice Branke Donassy koja za jesen/zimu 2009/2010. savjetuje povratak rafiniranoj ženstvenosti, i to kroz čiste linije i nekonvencionalnu konstrukciju. Sama kolekcija ne oslanja se na strogu podjelu dnevnih i večernjih komada koliko na korištenje najfinijih, pomno biranih i dorađenih tkanina.

Nakon Branke Donassy, kolekciju za jesen/zimu predstavio je Quelle u suradnji s Catalinom Botezatu. Sudeći po njegovu viđenju, zima će biti ženstvena, zavodljiva i u jakim koloritima.

Ivica Klarić
na pistu je poslao manekenke utegnute u strogo krojene korzete koji se usijecaju u tijelo naglašavajući struk. Nasuprot strogoći jednog dijela kolekcije, Klarić kao soluciju predlaže i ležerne krojeve tulipan, kao stvorene za dekadentne partyje na francuskom dvoru. Na temeljne boje poput crne, sive, te boje pijeska, Klarić je dao svoj prepoznatljivi pečat u vidu detalja u narančastoj, žutoj, crvenoj i plavoj boji.

Envy Room nam je servirao ženstveni boho glam chic. Mini-kolekcija haljina, načinjenih od muslina i svile, pretežno u žarkim bojama, od zelene do boje vina, te floralnih printova popraćenih nježnijim tonovima prljavo bijele i boje pijeska  na tren nas je vratila u razdoblje kasnih 70-ih, kada su svjetski modni stil kreirale žene poput Biance Jagger.

Modna kuća s dugom tradicijom Di Caprio predstavila je svoje novo lice kroz kolekciju EQ. Uz provjereno dobre klasične krojeve, novost sezone su izrazito naglašena ramena sakoa što je ujedno i ultimativni trend u liniji za muškarce Di Caprio. S druge strane, ženski dio kolekcije obilovao je bojama. Di Caprio predlaže izrazito ženstven look, s naglaskom na suknje i haljine, a neki su nas retro odjevni predmeti izgledom vratili u polovinu prošlog stoljeća.

Večer je zatvorio sjajni Robert Sever kolekcijom Code 1111 d / Liberation. Već uobičajeni umjetnički zahvati u kolekciji postignuti su velikim obimom grafičkih printova, koji ovaj put pričaju jednu puno mračniju priču. Portreti žena i muškaraca u kombinaciji s lirskim tekstovima te ponekim simbolom kršćanstva cijeloj kolekciji daju prizvuk poetičnosti i misticizma. Inspiracija religijskim simbolizmom proteže se kroz različite segmente kolekcije, a osim u grafikama, najevidentniji je u nakitu. Ogrlice od pleksiglasa i velike naušnice koje direktno koketiraju sa simbolizmom kršćanstva zasigurno će postati apsolutni hit među Severovim poklonicama. Osim nakita, Sever je predstavio i novi model torbe pod nazivom Liberty. Mala kožna torba dodatno je ukrašena kombinacijom metalnih lanaca i umjetnih bisera koji se kao dekoracija provlače kroz cijelu kolekciju.

Finalnu večer Quelle Fashion.hr-a su između ostalih pratili: Zrinka Cvitešić, Ana Begić, Edvin Liverić, Boris Banović, Barbara Štrbac, Danijela i Ela Dvornik, Marko Grubnić, Mia Kovačić, Danijel Delale, Ana Marija Brkić, Tihana Harapin i mnogi drugi. Za sam kraj, u lobbyju je nastupio jedan od najperspektivnijih rock bandova Voodo Lizards koji je specijalno za posjetitelje Quelle Fashion.Hr-a odsvirao nekoliko songova sa svog novog albuma.