DECENTNA, A SEKSI

'Zrinka ima prekrasno tijelo i to treba isticati'

15.04.2014 u 14:06

Zrinka Cvitešić u novoj ulozi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jelena Balić

Bionic
Reading

Prekrasna čipkasta haljina boje pudera, koju je naša glumica Zrinka Cvitešić nosila na dodjeli prestižne kazališne nagrade u Londonu, mnoge je ostavila bez daha. Haljinu je dizajnirala Matija Vuica, a za tportal.hr otkrila je zanimljive detalje ove suradnje, zašto je ova haljina unikat i što predviđa Zrinki…

Kad se Zrinka Cvitešić u Londonu popela na pozornicu kako bi primila najprestižniju kazališnu nagradu Laurence Olivier za ulogu u mjuziklu 'Once', nije bilo nikoga tko barem na trenutak nije suspregnuo dah. Djelovala je impresivno zbog čipkaste kreacije Matije Vuice koja je ocrtala svaki djelić njezinog prekrasnog, vitkog tijela.


'Surađujem sa Zrinkom više od deset godina, još otkad je bila u Zagrebu. Naša je poslovna veza sve čvršća i bolja, a filmski Berlinale prije četiri godine bio je prvi Zrinkin svjetski javni istup u mojoj haljini. Tada je primila puno pohvala i komplimenata za haljinu, što je bila velika potvrda i cijelom mom dugogodišnjem radu - govorilo mi je to da sam na pravom putu i dalo mi novi poticaj', rekla je Matija Vuica.

Zrinka, kako bilo, nije zahtjevna mušterija. 'Već se dobro znamo, a njezine se haljine rade za određenu priliku, ne biramo neku gotovu. Ovaj put čule smo se telefonski i zajedno odlučile samo o boji. Sve ostalo Zrinka je prepustila meni', rekla je Matija, dodajući da dobro zna koliko crveni tepisi vole puderaste boje.

'Zrinka ima prekrasno, vitko tijelo i to uvijek istaknem. Željela sam da izgleda decentno i seksi kroz prozirno, usko, gola leđa. Ova je haljina nastala od posebne čipke - od komadića tila i vrpci za unikatan motiv koji ne postoji nigdje na svijetu', s pravom ponosno kaže naša dizajnerica.

Onog trenutka kad je saznala da je Zrinka dobitnica nagrade, kaže, urlikala je po stanu, iako je bila noć. 'Osjećala sam se kao da je nagradu dobila moja sestra, ma ne, kao da sam je ja dobila', priznala je.

Matija je na netom završenom modnom spektaklu Cro A Porteru prikazala najnoviju kolekciju, a ovih dana punom parom radi na haljinama koje su joj naručile mladenke i maturantice.

Nada se skoroj novoj izazovnoj suradnji sa Zrinkom, a predviđa joj sam glumački vrh – nagradu Oscar - a to bi onda značilo i najveći izazov Matijine karijere.