novi trendovi

Znate li za nova rješenja u svijetu dezinfekcije i čišćenja?

24.02.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Vlasnica profesionalnog servisa za čišćenje „Bubamara“, Ornela Šupe uvijek je spremna na šalu i smijeh, no šale nema kada je u pitanju čist prostor koji se zahvaljujući rukama njenih vjernih djelatnica transformira u uredne, mirisne oaze. Ornela i njen tim ne pristaju na kompromise pa smo ju pitali kako se prilagodila na „novo normalno“ i koji su novi trendovi u svijetu čišćenja i dezinfekcije

Koliko se promijenio pogled na čistoću u 2020. koja nam je donijela niz novosti, a sposobnost prilagodbe podigla na jedan novi nivo?

Od samih početaka „Bubamare“ radimo s klijentima kojima je čistoća visoko na listi prioriteta. Cijene naš rad i svjesni su koliko im vremena štedimo te kakav lavlji posao odrađujemo. Ne propitkuju naše metode jer je rezultat očima vidljiv, a kad pričamo o turističkim objektima, ocjene gostiju govore umjesto nas. Period kojem svjedočimo možda je samo malo više podigao ljestvicu. Dezinfekcija je prioritet, klijenti se žele osjećati ne samo ugodno i mirišljavo u svojim prostorima, nego i sigurno. Pratimo ih u najboljim i najtežim danima kada njihove prostore treba očistiti za novi početak. To nas je nakon puno razgovora i promišljanja uigranog tima mojih partnera dovelo do „UVready-ja“.

Ušli ste u novi poduzetnički pothvat s tehnologijama koje pojam dezinfekcije stavljaju na jedno novo mjesto, koje su prednosti ovih rješenja?

Zapravo, mi nismo izmislili „toplu vodu“. Još u prošlom stoljeću liječnik i znanstvenik Niels Finsen dobio je Nobelovu nagradu za korištenje UV-C svjetla u borbi protiv tuberkuloze. Od tada, UV-C se koristi u borbi protiv bakterija i virusa. Naravno, nove okolnosti dovele su do prilagodbe starih rješenja i njihovog uvođenja u širu primjenu.

Uređaji uz uništavanje 99.9% bakterija, gljivica i virusa, rješavaju i problem neugodnih mirisa. Prostor postaje sigurniji i samim time, klijentima i kupcima poželjnije odredište. Postoji više rješenja ovisno o posebnim zahtjevima klijenata – od najjednostavnijih do visoko-tehnoloških instalacija. Osim toga, štedimo vrijeme i sredstva potrebna za kemijsku dezinfekciju, što je izuzetno pogodno za okoliš.

Period pandemije će proći, no neke navike svakako će ostati. Kako vidite budućnost čišćenja?

U samom čišćenju teško će nešto zamijeniti ruke mojih vrijednih i iskusnih djelatnica, no tehnologija je tu i trebamo uzeti najbolje što nam se nudi.

Vjerujem da će i nakon pandemije UV lampe dezinficirati prostore dok mi „odmaramo“ i nismo u prostoru, ventilatori će kontinuirano dezinficirati prostore u prisutnosti ljudi. Odlična stvar svakako su i uređaji za mobilnu dezinfekciju s kojima možemo doći tamo gdje je najpotrebnije očistiti vaš dom za novi početak, urede, poslovnice, sale za događanja..., a tu su i uređaji za mobilnu dezinfekciju s ozonom, plinom čije se molekule sastoje od tri atoma kisika (O3) i savršeno čiste, primjerice, automobile i autobuse.

Poduzetnički duh nikad ne miruje. Što u svom poslu volite najviše?

Entuzijazam oko novih ideja, timski duh, sreću nakon odrađenog posla, upoznavanje novih ljudi, duge dane na poslu uz male privilegije samostalnog raspolaganja vremenom... Poduzetništvo donosi brojne izazove, no kad jednom postane dio života, povratka nema. Naziv Bubamara govori sve, vrijedno radi i uveseljava svojim rezultatom i pojavom.