POPUT STRANACA

Znate li tko živi u vašem susjedstvu?

14.10.2013 u 13:00

Bionic
Reading

Čak 63 posto ispitanika izjavilo je u jednoj britanskoj anketi da ne bi moglo identificirati svog susjeda, a više od polovice ne zna ime susjeda te čime se bavi

Više od trećine nas ne može prepoznati svoje susjede, pokazuju rezultati nove ankete koja otkriva da čak 36 posto stanovnika ne bi prepoznalo svoje susjede da ih sretnu na ulici, bez obzira na to što žive u najbližem susjedstvu. Unatoč tome što često žive udaljeni samo par metara, 51 posto ljudi ne može se sjetiti imena svojih susjeda, a 70 posto im ne zna ime i prezime, piše MailOnline.

Pokazuje to anketa koju je naručila osiguravajuća kuća Churchill u kojoj je otkriveno da mnogi ne znaju čime se njihovi susjedi bave te imaju li djecu ili kućne ljubimce.

Anketa provedena među 2000 odraslih osoba otkrila je da većina ne zna ni koliko dugo njihovi susjedi tu žive, otkrivajući koliko su se promijenili naši odnosi, uvjetovani promjenama načina života, rada i druženja.

Ističe se da sve rjeđe provodimo vrijeme u komunikaciji licem u lice te da smo oprezniji prema novopridošlim susjedima. Posljedice su takvog načina komuniciranja nedostatak povjerenja i prisnosti.