PROLJEĆE/LJETO

Živahne kolekcije privele Bipa Fashion.hr kraju

02.04.2017 u 13:13

  • +10

Revija Luka

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nakon četiri dana revija 24. izdanje Bipa Fashion.hr-a završilo je prikazivanjem pet razigranih i seksi kolekcija

Proslava mode obilježila je finalnu večer Bipa Fashion.hr-a, koji je i ove sezone predstavio najbolje od hrvatske mode i okupio brojna poznata imena društvene scene. Na četvrtoj i zadnjoj večeri predstavljene su revije poznatih modnih dizajnera koji su svojim kolekcijama na najbolji način pokazali koliko je uzbudljiva i raznolika hrvatska modna scena.

LukA, Marina Design, Arileo, BiteMyStyle by Zoran Aragović te dizajnerica iz Srbije koja potpisuje modni brend Ines Atelier prikazali su svoje nove kolekcije.

Na finalnoj večeri 24. izdanja Bipa Fashion.hr-a uživala je mnogobrojna publika, među kojima i mnoštvo slavnih: Danijela Martinović, Jelena Rozga, Nikolina Pišek, Barbara Nola, Kristina Šalinović, Saša Joka, Tihana Lazović, Slavko Sobin, Mirela Holy, Petra Kurtela, Edita Misirić, Antonija Stupar Jurkin, Tara Rosandić, Nives Celzijus, Dalibor Petko, Anđa Marić, Lorena Nosić, Ana Gruica, Ivana Delač Đolo, Jasna Palić Picukarić, Antonija Matković Šerić i brojni drugi.  

Čast da otvori završni dan ovosezonskog Bipa Fashion.hr-a pripala je Luki Grubišiću. Pod pokroviteljstvom brenda Silan, Luka je publiku počastio kolekcijom simpatičnog naziva Frutti di Mare, koja je istovremeno koketirala sa seksepilom i razigranošću, ali je nedvojbeno igrala i na kartu drskosti i samouvjerenosti.

Print hobotnica, krakova i kozica inspiriran morem na blejzerima, bogatim suknjama, hlačama i haljinama oduševio je obožavatelje brenda koji ove godine slavi 15 godina karijere. U kolekciji za proljeće/ljeto 2017. puno je pažnje posvećeno krojevima te posebno materijalima i modnim dodacima. Tako LukA prvi put radi svoje printeve u suradnji s prijateljicom Sanjom Ivan, a upečatljiv nakit od pravog ribarskog konopa izradila je dizajnerica Marija Sjauš Baždarić dok je za styling revije zaslužan Saša Joka.

  • +9
Revija ByteMyStyle Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bogat modni program subotnje večeri nastavio se revijom Ines Ateliera, dizajnerice iz Srbije koja je već imala priliku nastupati na Bipa Fashion.hr-u i koja je svojim ženstvenim i izazovnim kreacijama oduševila publiku.

Kolekcija Eclipse blossom za sezonu proljeće/ljeto 2017. na pijedestal stavlja ženu, ženstvenost i senzualnost, a Ines novom kolekcijom šalje poruku koja trenutno ima mnogo pobornika u svijetu mode - ona želi da se svaka žena predstavi kao najluksuznija verzija sebe. Nezaobilazna svila, koža, pliš i jeans uz dodatak metalnih detalja u ružičastoj pozlati na modelima koji su se prošetali pistom pokazali su kakva je tipična žena kako je vidi Ines - senzualna, sofisticirana, a opet moderna i praktična.

Uvijek posebna, drugačija i svoja, dizajnerica Marina Obradović, koja se krije iza brenda Marina Design, u proljetnoj je kolekciji iznenadila dodatkom neočekivanih boja. Uz već tradicionalne i za nju karakteristične nijanse bijele i crne, Marina se u novoj kolekciji poigrala cijelim spektrom boja, uobličenim u novim krojevima i prirodnim materijalima, stvarajući cjelinu prepoznatljivog rukopisa.

Samouvjerene i odvažne žene u viziji Marine Obradović i ove sezone nose torbice brenda RUKE, koje upotpunjuju outfit. Ležerno, spontano i opušteno – tako je na pisti svoje najnovije kreacije predstavila dizajnerica čiji su komadi već dug niz godina sinonim za samouvjerenu i jaku ženu.

YouTube Autor: YouTube

Splitski modni dvojac Arileo, predstavnik udruženja obrtnika Grada Splita, ove sezone je prvi put nastupio na Bipa Fashion.hr-u i pokazao da je modnoj publici nedostajao na pisti. Raskoš i minimalizam, romantika i militaristički stil – kontrasti koje Arileo uspješno spaja već godinama osvojili su simpatije publike.

Inspirirana military trendom, kolekcija je rađena po osobnoj viziji mode kakvu stvara Arileo, stoga i dalje ostaje romantičan s military elementima koji se ne primjećuju na prvu, ali su prisutni kroz detalje. Nova kolekcija ima i malih pomaka u odnosu na prepoznatljiv modni potpis koji se posebno primjećuje u konstrukciji i detaljima. Dizajnerski duo, čiji je zaštitni znak klasičan i promišljen dizajn te decentan kolorit, i u ovoj kolekciji slavi žensku eleganciju i gracioznost.

Finalnu večer Bipa Fashion.hr-a zatvorio je dizajner Zoran Aragović te je predstavio novu kolekciju BiteMyStyle i potpuno očekivano osvojio ovacije publike. Aragović se ove sezone vraća onome po čemu je njegov dizajn najviše prepoznatljiv, a to su boje i printovi.

Pop art elementi se provlače kroz većinu Aragovićeva dizajna, no za aktualnu sezonu proljeće/ljeto 2017. upravo su oni u prvom planu. Tako se na jaknama i haljinama pojavljuju motivi stripa, stiliziranih mačaka, siluete Mickeyja Mousea ili pak voće poput ananasa, lubenica i banana, naravno sve s prepoznatljivim eklektičnim modnim rukopisom BiteMyStyle.

24. po redu Bipa Fashion.hr završio je u subotu 1. travnja, a u četiri dana predstavio je kolekcije etabliranih modnih dizajnera, ali i mlade snage modne scene. Gotovo 4000 gledatelja i više od 200 akreditiranih predstavnika medija pratili su bogat program koji je i ove sezone završio slavljem uz službeni Beck's afterparty.

YouTube Autor: YouTube