MLADI I INOVATIVNI

Žestoka prva večer Cro A Portera

06.04.2016 u 13:11

  • +20

Prva večer Cro A Portera

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic

Bionic
Reading

U 35. paviljonu Zagrebačkog velesajma pista modelima bila je staza za karting, a mladi i inovativni dizajneri pokazali su raskoš svog talenta i odlična modna rješenja

Odlična i neobična scenografija u režiji kreativnog direktora Cro a Portera Viktora Drage bila je odlična kulisa za sinoćnje otvorenje najvećeg modnog događanja u Hrvatskoj. Modeli su predstavili kreacije hodajući po stazi za karting, vizualni efekti izvrsno su nadopunjavali viziju revije, a Cro a Porter by DS se vratio svojim korijenima i mnogobrojnim posjetiteljima predstavio osam mladih i talentiranih hrvatskih dizajnera.

Beskonačna pista, na kojoj su svi dobili mjesto u prvom redu, jedva je uspjela smjestiti sve poznate osobe koje su odlučile posjetiti prvi dan Cro a Portera. U scenografiju kreativnog tima odlično se uklopio i Citroen te je svojim modelom DS upotpunio ovu neobičnu poveznicu automobilizma i mode.

A koliko su perspektivni i mogu li zadovoljiti zahtjevnu zagrebačku publiku, na prvoj večeri pokazali su mladi, inovativni i kreativni dizajneri: CHYPKA Tadije Glasnovića i Nikole Zorotovića, poznatog zagrebačkog majstora tetovaže, Katarina Džale, buntovnica među dizajnerima, Fashion disorder, Lukabu, Anthony Avangard, dizajner muške odjeće specifičnog stila, Mandval, poznati dvojac koji stoji iza brenda Borša, znanog po sjajnim torbama, (an-estetic) dekonstrukcija pletiva kao glavna nit vodilja u uniseks kolekciji koja spaja estetiku urbane i alternativne mode te Jamoi Mirjane Klepić, pobjednice Incubatora.

Nakon uspješnog otvaranja Cro a Porter ide dalje, pa tako sve ljubitelje mode očekuje još niz odličnih modnih priča i to na drugoj postaji ove modne manifestacije u Klovićevim dvorima 20. i 21. travnja, a završna kulisa i veliko finale bit će u Hrvatskom narodnom kazalištu 29. travnja.