STRES I NERVOZA U PROMETU

Žene lošije parkiraju od muškaraca

23.09.2009 u 13:07

Bionic
Reading

Postoji samo jedna stvar koja je gora od mučenja dok se pokušavate parkirati na vrlo malo parkirno mjesto, a to je da vas netko promatra dok to činite. U ovakvoj situaciji, pokazuje istraživanje, nalaze se češće žene

Žene najviše problema imaju s bočnim parkiranjem jer im je teško smjestiti automobil bočno između još dva automobila. Vjerojatno je to razlog zašto će žene dva puta češće od muškaraca zatražiti od nekoga drugog da im parkira automobil.

Tri četvrtine žena priznalo je da im je problem automobil bočno parkirati čak i kada ima dovoljno mjesta za njihovo vozilo. Svaka peta žena izjavila je da je potpuno bespomoćna u takvim situacijama. Muškarcima se takve situacije znatno rjeđe događaju.

Nedavno provedeno istraživanje obuhvatilo je 4200 vozača, od toga je bilo 1428 muškaraca i 2772 žene. Iako će otkrivene teze neki prozvati diskriminacijom, istraživanje je ipak pokazalo da parkiranje bolje ide muškarcima.

'Kada je riječ o stavu prema parkiranju, neosporno je da postoji razlika između muškaraca i žena. Neki tvrde da muškarci imaju prirodnu nadarenost za takve stvari, a mi smo potvrdili da se oni uistinu bolje snalaze s parkiranjem', istaknuo je Brian Martin, direktor osiguravateljeske kuće za motorna vozila koja je i provela istraživanje.

47 posto žena priznalo je da im je jako teško parkirati vozilo kada znaju da ih se promatra dok to čine. 81 posto žena ima problem kada ih drugo motorno vozilo čeka da se parkiraju jer ih ti čini nervoznima.