BEZ DVOJBE

Žene bolje mijenjaju kotače, a muškarci pelene

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 16.03.2010 14:11
  • Objavljeno 16.03.2010 u 13:42
peglanje

peglanje

Izvor: Corbis / Autor: Corbis Edge

Možda to zvuči seksistički, ali žene su puno bolje u obavljanju kućanskih poslova od muškaraca, a ženska je superiornost na tom polju sad i dokazana. on eosim toga bolje mijenjaju kotač na automoboli, dok su muđkarci vještiji s mijenjanjem pelena

Većina muškaraca neće se iznenaditi kad čuje da žene češće pobjeđuju u raspravama, ali će zato vjerojatno teško podnijeti činjenicu da su dokazale svoju superiornost i u nekim poslovima koji se tradicionalno smatraju muškima, kao što je mijenjanje kotača na automobilu. S druge strane, muškarci su, pokazalo se, bolji u mijenjaju pelena.

U istraživanju britanske tvrtke MindLab International sudjelovalo je više od 1200 odraslih osoba, a   trebale su obaviti određeni zadatak za svega tri minute. Pokazalo se da u tom roku žene mogu puno bolje ispeglati dvije košulje, za razliku od muškaraca.

Žene su također puno bolje obavljale poslove u kojima se zahtijevala brza koordinacija ruku i očiju, kao i verbalno razumijevanje, dok su muškarci bolji u poslovima koje znanstvenici nazivaju 'prostorna svjesnost', kao što je čitanje karata, razumijevanje uputa ili sastavljanje šatora.

Ženski spol je pak bolji u situacijama kad mora svu svoju pažnju usmjeriti na posao koji obavlja, dok je muškarcima bolje polazilo za rukom obavljati poslove u kojima je brzina od ključnog značaja.

Što žene bolje obave za tri minute:

Nagovaranje prometnog policajaca da im ne napiše kaznu
Peglanje dvije košulje/bluze
Namještanje kreveta
Uvlačenje konca u šest igli
Pobjeđivanje u raspravama
Nagovaranje prodavača da im da popust
Pisanje popisa namirnica za kupnju
Oblačenje djeteta za školu
Brisanje kuhinjskog poda

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi