tajne organizatora vjenčanja

Želite savršeno vjenčanje, ali uz manje troškove? Evo što vam uopće nije potrebno

02.12.2023 u 20:00

Bionic
Reading

Kako uštedjeti na budžetu, a i smanjiti nepotreban stres na svadbeni dan, samo je dio tajni koje je otkrila službena organizatorica vjenčanja

Planiranje vjenčanja može biti iznimno stresno iskustvo koje parove tjera na mnoge kompromise i pronalaženje načina da usklade sve detalje koji će njihov dan učiniti savršenim.

Kako bi si olakšali, oni dubljeg džepa posegnut će za profesionalnim organizatorom vjenčanja koji će lako riješiti sve njihove probleme. Srećom, za sve one koji se odlučuju svoj najposebniji dan osmisliti sami, organizatorica vjenčanja Emily Coyne otkrila je tajne uspješnog planiranja koje najčešće ostaju skrivene.

Ne angažirajte fotografa bez pregleda cijele galerije

Fotografi po običaju ističu svoje najbolje radove na web stranicama i društvenim mrežama. Kako biste procijenili njihove vještine, Coyne predlaže da od potencijalnih fotografa zatražite pune galerije vjenčanja koja su snimili. Tako, kaže ona, možete vidjeti kako se snalaze tijekom cijelog dana, u različitim situacijama i pod različitim osvjetljenjem.

'Nije teško prikazati 20 sjajnih slika s vjenčanja, ali sviđa li vam se većina od 1000+ slika u galeriji? To bi trebalo biti presudno', savjetuje Coyne.

Preskočite uvodnu zabavu

Okupljanja u kućanstvima mladenaca uoči odlaska na ceremoniju ili čak velika zabava dan ranije tradicija je stara desetljećima. No je li to stvarno nužno?

Organizacija dostave hrane, dekoriranje prostora, popis užeg kruga uzvanika i sl. samo je dio dodatnih zadataka koji vas očekuju ako se odlučite na ovaj potez. Coyne savjetuje da izbjegnete stres koji stvara ovaj korak tako da ga jednostavno - preskočite!

'Ovo vam uopće nije potrebno. Vaši najbliži i dalje mogu svratiti na piće, pripremu za vjenčanje i snimanje fotografija uoči odlaska na lokaciju ceremonije - no od toga ne morate napraviti formalno događanje.'

Nemojte premašiti budžet za restoran

Lokacija svadbe i pripadajući restoran lako mogu premašiti budžet jer često imaju mnogobrojne dodatne troškove.

'Prečesto parovi potpišu ugovor za restoran, no ne vide cijeli troškovnik koji lako premaši očekivani budžet. To dovodi ili do prekomjernog trošenja ili do štednje na drugim aspektima vjenčanja', kaže Coyne i dodaje:

'Računajte na to da je optimalna potrošnja za restoran (uključuje lokaciju i puni meni) oko 25 do 30 posto.'

Prvi ples odmah nakon svečanog ulaska

Coyne kaže da prvi ples određuje ton večeri - i pokreće zabavu.

'To je savršen način da iskoristite oduševljenje i pozitivnu energiju gostiju nakon vašeg ulaska u dvoranu za uživanje na plesnom podiju. Osim toga, to je savršen trenutak da pokažete svu raskoš haljine koja se još nije stigla izgužvati!'

Također, savjetuje da ne možete pogriješiti uzimajući poduku koja će vas pripremiti za spektakularan prvi ples.

Zaboravite na zdravicu uz šampanjac

Kod mnogih je tradicija održati zdravicu uz čašu šampanjca, no organizatorica vjenčanja ističe da je to posve promašeno.

'Deseci boca šampanjca završit će izliveni u odvod jer će gosti otpiti tek pokoji gutljaj i ubrzo prijeći na druga pića. Što umjesto toga? Jednostavno pozovite goste da podignu u zrak čašu s pićem koje već piju i mudro uštedite na budžetu', zaključuje Coyne.