VRIJEDI IH ISPROBATI

Želite produljiti trajanje omiljenog kupaćeg kostima? Evo nekoliko korisnih savjeta

24.08.2021 u 06:43

Bionic
Reading

Kupaći kostim bez sumnje je najvažniji komad ljetne garderobe, a dobro je poznato to da savršen model koji nam pristaje kao saliven nije lako pronaći. Pa ako želite da vam omiljeni bikini i jednodijelni kupaći kostim godinama traju, bitno je pravilno ih održavati

Boja koja je izblijedjela zbog sunca, soli ili klora iz bazena, mrlje, rastegnuta tkanina...

Nažalost, kupaći kostimi, ako se ispravno ne peru ili skladište, mogu vrlo brzo postati neupotrebljivi. Bez obzira jeste li među sretnicima koji su još uvijek na ljetovanju ili ste se već vratili s godišnjeg odmora, bitno je znati ispravno održavati kupaći kostim da bi vam godinama trajao.

  • +18
Trendi modeli bikinija i kupaćih kostima Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Evo nekoliko korisnih savjeta:

Isperite ga vodom nakon svakog nošenja

Sol i klor uništavaju tkaninu ako ga ne isperete nakon svakog kupanja. Čak i kada uskočite u tuš kabinu s badićem na sebi, to se također računa kao ispiranje. Ako ga pak ne isperete, mrlje ćete s vremenom puno teže ukloniti.

Mrlje tretirajte što je prije moguće

Bilo bi dobro oprati kupaći kostim blagim sredstvom za pranje odjeće ili čak šamponom nakon svakog kupanja u moru ili bazenu. S mrljama se odmah obračunajte jer je dobro poznato to da ih najlakše ukloniti kad su svježe. Nanesite sredstvo za njihovo uklanjanje i dobro isperite. Naravno, pripazite da ne oštetite tkaninu. Dobar je savjet prije nanošenja sredstva za uklanjanje mrlja isprobati ga na dijelu badića koji nije previše vidljiv.

Perite kupaći kostim na nižim temperaturama

Kupaći kostim najbolje je prati na nižim temperaturama (npr. 30 stupnjeva), na programu za ručno pranje u perilici rublja, ili ručno blagim deterdžentom za osjetljive tkanine.

Pažljivo ga sušite

Kada ste isprali kupaći kostim, dobro ga iscijedite i umotajte u suh ručnik koji će upiti višak vode. Cijeđenje metodom savijanja badića može oštetiti tkaninu, a sušenje neka bude prirodno, umjesto stavljanja u sušilicu. Također, izbjegavajte sušenje kupaćeg kostima na jakom suncu - slobodno ga stavite u poluhlad u kojem cirkulira zrak pazeći da se ne istegne pri sušenju.