KORISNI TRIKOVI

Uz ove savjete vaš ručnik za plažu potrajat će još mnogo sezona

29.07.2021 u 10:43

Bionic
Reading

Vjerojatno ste uvjereni kako se nema što pogriješiti kad je riječ o pranju ručnika. Jeste li baš sigurni?

Ukoliko i vi svoj ručnik za plažu tek perete nakon što promijeni boju i miris nakon višednevnog korištenja na ljetovanju, vrijeme je da promijenite tu naviku.

Morska sol itekako oštećuje nježna vlakna vašeg ručnika, pa mu je potrebno temeljito čišćenje.

Ako ste i vi od onih koji ručnik samo ubace u perilicu, evo još nekoliko korisnih savjeta uz pomoću kojih će vaš ručnik za plažu potrajati godinama.

Ručnici su zapravo izloženi mnogo čemu od pijeska, znoja, kreme za sunčanje pa i do pokojom mrlje od kečapa ili vina pa se treba oko njihovog čišćenja dodatno potruditi.

Dakle, jako je važno pravilno ih oprati, pa će uz pravilnu njegu kvalitetan ručnik za plažu potrajati mnogo sezona.

Prije svega dobro istresite ručnik i ostavite ga da se osuši na suncu. Bakterije vrebaju na plaži pa će tople ultraljubičaste zrake sunca osim sušenja ručnika dodatno ubiti i bakterije. Kako biste se riješili pijeska bitno je dobro istresti ručnik stoga nakon što se vaš ručnik osuši na suncu, snažno ga protresite do te mjere da začuje zvuk 'pucanja'.

Savjeti za pranje ručnika

Ručnik ubacite u perilicu sa sličnim bojama i na što nižoj temperaturi.

Pranje u hladnoj vodi smanjuje vjerojatnost da će se ostaci pijeska uvući u vlakna ručnika što dodatne pomaže smanjenju skupljanja i održava boju.

Što se tiče mrlja na ručniku najvažnije ih je odmah tretirati, ukoliko je moguće jer će lakše nestati pri pranju.

Kako biste se riješili mrlji od kreme za sunčanje odmah utrljajte pijesak na to mjesto kako bi se upilo ulje iz kreme za sunčanje što će olakšati izlazak iz pranja. Nemojte pretjerivati s količinom omekšivača kako se ne bi stvorio film na tkanini koji sprečava upijanje vode.

Koliko treba često prati ručnik?

Ne morate ga prati nakon svake uporabe, ali idealno bi bilo oprati ga nakon svakog trećeg korištenja i naravno i ranije u slučaju da je prljav.