TRENDI I CHIC

Želite osvježiti frizuru? Evo kakve vam šiške odgovaraju obzirom na oblik lica

17.05.2021 u 15:27

Bionic
Reading

Šiške su bez sumnje jedan od najpoželjnijih trendova ove sezone, no ako niste sigurni kako će vam stajati, ne brinite jer frizeri kažu kako za svaki oblik lica postoji idealna varijanta šiški

Stepenasto šišane šiške, kratke tzv. baby šiške, moderne 'zavjesa' šiške, stanjene, asimetrične...

Doista postoji bezbroj varijanti šiški koje su uvijek sjajna ideja ako ste se poželjeli neke promjene, a npr. ne želite se odreći duge kose.

  • +3
Dakota Johnson godinama nosi šiške Izvor: Profimedia / Autor: RAAK/ANDR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Frizeri stoga savjetuju kako za svaki oblik lica postoji idealne šiške, pa ukoliko ste u potrazi za stilom koji bi vam najbolje pristajao, bitno je razmotriti strukturu lica.

Bryce Scarlett, frizer slavnih poput Gigi Hadid ili Brie Larson otkrio je o čemu trebate voditi računa prilikom odabira savršenih šiški za vaše lice. Pa krenimo!

Ako je vaše lice okruglo:

Tad biste se trebali odlučiti za trend frizure sa stanjenim šiškama koje su dulje prema krajevima baš kako ih nosi glumica Elisabeth Olson ('WandaVision') ili prepoznatljive duge šiške poput Goldie Hawn jer one najbolje uravnotežuju proporcije lica.

Ako je vaše lice ovalno:

U ovom slučaju dulje šiške podijeljene po sredini 'zavjesa' stila su odličan izbor. Glumica koja im je godinama vjerna je Dakota Johnson i svi se slažu kako je ta varijanta šiški u kombinaciji s dugom kosom, fantastičan spoj. Slične šiške godinama nosi i francuska influencerica Louise Follain koju mnogi uspoređuju s modnom ikonom Jane Birkin.

Ako je vaše lice četvrtasto:

Kako bi lice ovakvog oblika izgledalo mekše, celebrity frizer Bryce Scarlett preporučuje trendovske frizure sa zavodljivim razbarušenim varijantama šiški na tragu onih kakve je nosila filmska ikona Brigitte Bardot, a godinama im je vjerna britanska modna ikona Alexa Chung.

Ako je vaše lice srcoliko:

Dame s ovakvim oblikom lica mogu nositi klasične, ravno ošišane šiške koje laskaju srcolikim licima.