STIGLO JE LJETO

Želimo ih posjetiti: Pet prekrasnih plaža na Pelješcu

25.06.2023 u 19:50

Bionic
Reading

Ljeto je sve bliže i bliže, a misli sve češće putuju prema jugu u iščekivanju odmora. Lijepa Naša krije mnoge božanstvene plaže, a ovaj popis sadrži neke koje ne želite zaobići ako ovo ljeto putujete na Pelješac

Pelješac je poluotok o kojem se posljednjih godina puno pisalo, najviše zbog mosta koji je konačno spojio poluotok s ostatkom Hrvatske. Ako vas ideja da posjetite čuveni most toliko privlači, nemojte propustiti i ostale znamenitosti toga kraja, od romantičnih vinograda i maslinika do božanstvenih plaža koje će vas natjerati da se zaljubite u Pelješac.

Plaže juga Hrvatske apsolutni su dragulj naše obale, a istraživanje skrivenih uvala postat će vaša omiljena aktivnost ovog ljeta.

Plaže u zaljevu Žuljana

Zaljev Žuljana pronaći ćete na južnoj obali poluotoka, a u njegovom središtu nalazi se velika šljunčana plaža. U njenoj blizini je šumica, što je savršeno za one koji traže nešto hlada. Osim toga, u blizini su manje plaže, kao što su Vučine, Kremen i Grdni Do.

Prapratno

Ako ste smješteni u prekrasnom kamenom gradiću Stonu, ne zaboravite posjetiti plažu udaljenu samo tri kilometra zapadno. Pronaći ćete dugu pješčanu plažu, ali i šumu borova u koju se možete sakriti u razdoblju u kojem je sunce prejako.

Oduševit će vas činjenica da je plaža zaštićena pa je more bajkovito čisto.

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević

Divna

Baš kao što joj ime kaže, ova plaža je divna! Kombinacija šljunka i pijeska kao stvorena je za uživanje, a more je plitko i toplo, zbog čega je idealna za djecu. Na njoj se nalazi bar pa budite sigurni da ćete u njemu pronaći osvježenje i nešto hlada.

Osim u kafiću, na ovoj plaži nema hlada (pa spremite suncobran), ali ni parkinga, pa ćete morati parkirati automobil uz cestu.

Vučine

Plaža Vučine nalazi se u Žuljani, mjestu koje mnogi rado biraju za svoj odmor daleko od većih gradova. Ima prirodni hlad, a osvježenje možete pronaći i u beach baru koji radi samo tijekom sezone.

Šljunčana je te na njoj možete unajmiti ležaljke za potpuno uživanje.

Važnost zaštite od sunca Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia; montaža Neven Bučević

Mokalo

Nalazi se na samom jugu i jedna je od najljepših malih plaža na Jadranu. Nudi prirodni hlad i bar, ali mnoge će najviše oduševiti pogled koji pruža. Uživajući u ljetnom štivu, ako podignete pogled prema moru, vidjet ćete i Korčulu.