retro moda

Zbogom, tajice! Kreće sezona lepršavih hlača – izgledaju tako cool, a osvajaju udobnošću

07.08.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Kada ljetne temperature popuste duge nogavice ponovno će doći u fokus. No, ove sezone omiljene tajice ustupit će mjesto super šarenim i lepršavim hlačama koje će biti ultimativni komad za jesenske dane

Lepršave hlače modna su tajna su fashionistica i trendseterica: rastezljive, šarene i jednostavne za nošenje, izgledaju tako cool, a uz to su i tako udobne.

Lepršave hlače u stilu 70-ih možda će na prvu djelovati tako retro, ali jedan pogled na nove modele brzo će vas natjerati da ih poželite i u svom ormaru. U gorenjem dijelu su pripijene zahvaljujući tome su redom izrađene od rastezljivog žerseja ili pletiva, a dostupne su u mnogim bojama i uzorcima.

No, ovi tako chic modeli dolaze i sa dodatkom kojem jednostavno neće biti moguće odoljeti. Naime, čak i zagriženi ljubitelji mode i profinjene elegancije neće moći poreći jedno – ove hlače su tako udobne. Uz to, rastezljivost materijala omogućuje sjajno pristajanje.

Još prije ljeta pažnju su privlačile Missoni pletene hlače nošene uz balerinke u stilu 90-ih i jednostavnu bijelu majicu bez rukava, u sezoni a jesen/zima 2023.72024. želja za bojama ne prestaje pa tako Conner Ives nastavlja trend s modelom s apstraktnim mramornim uzorkom u ružičastoj boji.

Tijekom Tjedna mode u Milanu isticao se efekt tetovaže koji je obećava zavodljiv izgled koji naglašava ženstvene obline: od Marco Rambaldi odijela s narančastim dizajnom na nude podlozi do crnih lepršavih hlača prožetih životinjskim motivom Roberta Cavallija.

No, tu su i rastezljive hlače u jarkim, upečatljivim bojama - od digitalno plave JW Andersona do bije fuksije viđene kod brenda Marques'Almeida. Oba modela imaju asimetrični rub koji stvara neočekivani pokret u svakodnevnim stajlinzima.

Kako nositi trendi lepršave hlače u 2023.?

Tajna se krije u igri proporcijama s hlačama uskim na bedrima koje se šire od koljena prema dolje u kontrastu s ležernim i oversized gornjim dijelom koji je vrlo svestran – od vječnih kožnih jakni, trendi bomber modela pa do predimenzionirane košulje.

Zanimljiv je i snažan efekt usklađenosti koji omogućuje da klasično krojeno odijelo zamijenite udobnim i super cool izgledom. Odličan primjer daje Margherita Missoni koja je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj pokazuje odličan komplet hlača i tunike cvjetnog uzorka.

Na samom kraju tu je i izbor dodataka koji će rastezljive lepršave hlače učiniti takok cool: ležerna kombinacija s maksi natikača i cipelama na špic savršena je za interpretaciju Y2K trenda. Pokušajte odoljeti.

  • +5
Lepršave hlače Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo