BILE BI OZBILJNE I PAMETNE

Zbog recesije plavuše postaju brinete

  • Autor: R. M.
  • Zadnja izmjena 20.03.2009 08:50
  • Objavljeno 19.03.2009 u 10:49
Scarlett Johansson

Scarlett Johansson

Izvor: Reuters / Autor: -

Scarlett Johansson slavu je stekla kao plavuša, no kako odmiče njezina karijera, kosa lijepe glumice sve je tamnija i tamnija. Od platinaste plavuše Scarlett je danas postala tamna brineta, a čini se da su sličan trend prihvatile i brojne 'obične' smrtnice. U posljednje vrijeme, čak svaka treća zaposlena žena svijetle boje kose odlučilo je potamniti boju kose

Ovaj trend dolazi u vrijeme gospodarske krize kada se zatvara sve više radnih mjesta. Britanski istraživači utvrdili su da 62 posto ljudi misli da brinete na radnom mjestu izgledaju profesionalnije od plavuša.

'Trenutačna ekonomska klima očigledno žene potiče na to da više brinu oko svog izgleda na poslu, čak i kada je riječ o boji kose. Studija pokazuje da su brinete bolje prihvaćene i ozbiljnije shvaćene na radnom mjestu zbog čega sve više žena boji kosu u tamnije nijanse', rekao je Dan Hadley, voditelj istraživanja provedenog u Britaniji.

'Nevjerojatno je koliko promjena boje kose može promijeniti percepciju okoline i dati vam više samopouzdanja.'

Istraživanje koje je provedeno na dvije i pol tisuće žena pokazalo je da je 31 posto plavuša koje su potamnile svoju kosu to učinilo kako bi poboljšale svoj status na poslu i bile prepoznate kao inteligentnije.

Pokazalo se i da je čak 38 posto svjetlokosih žena uvjereno da je njihova boja kose kriva za nenapredovanje u karijeri. Isto toliko žena koje su promijenile svoju boju kosu uvjereno je da im je tamnija boja kose pomogla da ih šef shvati ozbiljnije.

Boja kose ne utječe samo na karijeru, već i na seksualni život. Istraživanje je pokazalo da se crvenokose najviše seksaju, tri puta tjedno, dok brinete uživaju u seksu dva puta tjedno. Plavuše su se pak pokazale najspremnije za seksi avanture, kao i za seks za jednu noć koji upražnjava čak 65 posto blondina.

Crnokose žene pokazale su se pak najvjernijima u vezama. Njih 44 posto priznalo je da je sklono nevjeri, dok je prevari partnera sklono 'tek' 33 posto plavuša.

GULIVER/Getty Images

GULIVER/Getty Images

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi