DAMA SA STILOM

Zbog nje ćete poželjeti nove krpice iz H&M-a

16.03.2015 u 10:17

Bionic
Reading

H&M-ova nova kolekcija Conscious Exclusive pokazuje što se sve može postići održivijim materijalima uporabom tkanina kao što su konoplja, organski pamuk i organska koža za stvaranje odjeće iznimnog individualnog stila

Kolekcija koju u kampanji ekskluzivno predstavlja glumica i humanitarka Olivia Wilde bit će dostupna putem interneta i u 200 H&M-ovih prodavaonica širom svijeta od 16. travnja
Ove godine kolekcija Conscious Exclusive nadahnuta je našim planetom s naglaskom na raznolikosti odijevanja. Na haljini bez rukava od organskog pamuka i svile, glamuroznih linija, otisnute su rukom oslikane ptice. Crna koktel-haljina od tencela i reciklirane vune odlikuje se afričkim duhom s niskama recikliranog sedefa. Koktel-haljinu bez rukava oslikava print nadahnut japanskom tintom. Haljina je izrađena od organske konoplje, organske svile i organskog pamuka.

Olivia Wilde

Svaki artikl iz kolekcije poseban je, bilo da se radi o pilotskoj jakni od tencel žakarda, koji izgleda kao izvrnut, s namjerno izvučenim nitima, bilo sakou u stilu fraka od organske svile te rasječenom na laktu radi dramskog efekta.

Održivi se materijali upotrebljavaju raznoliko i sveobuhvatno, od recikliranih bisera na haljini do organske kože na minimalističkoj kožnoj jakni i sandala s visokom potpeticom.

'Obožavam kolekciju Conscious Exclusive kako zbog njezina izgleda, tako i zbog etike. Takva bi trebala biti sva moda: sjajan stil, ali prirodno održiviji', kaže Olivia Wilde.

'Oduševljena sam globalnim utjecajima u ovoj kolekciji i ljepotom rukom iscrtanih printova koje je izradio jedan od naših najtalentiranijih kućnih dizajnera. A Olivia Wilde savršen je odabir za ovu kolekciju jer s H&M-om dijeli predanost održivijoj budućnosti', rekla je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica u H&M-u.