ZA LIJEP POGLED

Zbog ljepote sam stavio krastavce na oči i završio na hitnoj

13.06.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Tom Ford ne poznaje granice. Nakon što se dokazao u svijetu mode, okušao u filmskoj industriji i lansirao liniju ruževa, opet se bacio na posao te predstavio tržištu svoju kozmetičku liniju

Kozmetička linija sadrži 132 proizvoda, poput pigmentirajućih sjajila za usne, tonika za čišćenje lica i olovaka za usne.

Proizvode iz svoje linije koristi i sam Ford, a navodno najviše voli serum baziran na ulju. Koliko je opsjednut ljepotom, govori i podatak da je zbog nekih recepata za ljepotu iz kućne radinosti čak završio na hitnoj.

'Kada sam imao 14 godina, završio sam na hitnoj, i to zbog krastavaca koje sam stavio na oči. Naime, dobio sam alergijsku reakciju i natekli su mi kapci. Nisam znao da ću tako reagirati jer sam ih ranije jeo i nisam bio alergičan', priznao je Ford.

Dizajner je inzistirao na tome da bude jedan od modela u kampanji za novu kozmetičku liniju uz model i trenutno zaštitno lice Calvina Kleina, Laru Stone.

Produktivni Ford već ima svoju liniju ruževa Private Blend Lip Color Collection, koju je lansirao 2010. godine i koja se još uvijek odlično prodaje. Uvjeren je da je napravio dobar poslovni potez i svojom novom kozmetičkom linijom.

Tom Ford svojedobno je lansirao parfem