ZA VIŠE SAMOPOUZDANJA

Zavolite svoje male nesavršenosti

25.01.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Rijetki su oni koji se nisu katkad zamislili nad onim što vide u ogledalu

Tko se nije zapitao kako bi to izgledalo imati savršeno tijelo ili lice poput holivudskih vladarica ili slavnih pjevačica.

No ono što vidimo na TV-u, u spotovima ili fotografijama vrlo često ne odgovara stvarnosti.

Pjevačica Kelly Clarkson ispričala je da je u prošlosti patila zbog kritika na račun izgleda.

'Stalno su me kritizirali u medijima, no s vremenom sam naučila neke stvari. Nikad nećete moći svima udovoljiti. No oni koji vas ne vole, nisu ni vrijedni. Otkad sam to shvatila, ne opterećujem se više. I mi slavni imamo dane kad se osjećamo užasno. I naravno, fotošopiraju nas', rekla je Kelly.

Svi imamo svoje male nedostatke, jer to nas čini posebnima. Neke zvijezde s ponosom ih nose, štoviše pretvorile su ih u svoj zaštitni znak.

Mnogima je dobro poznata priča o tome kako su prelijepoj Cindy Crawford na početku karijere savjetovali da operira uočljivi madež na licu. Slavna ljepotica ih nije poslušala i postala je jedna od najbolje plaćenih manekenki svih vremena. Svoje malu nesavršenost pretvorila je u svoju prednost, baš kao i Lea Michele, zvijezda serije 'Glee'koja se također ne uklapa u holivudske standarde.

'Imam poveći nos. Ali on je dio mene i zavoljela sam ga. U prošlosti su mi neki menadžeri sugerirali odlazak na plastičnu operaciju nosa. To sam odbila', rekla je Lea koju znamo kao Rachel iz višestruko nagrađivane serije 'Glee'. Miley Cyrus, Kristen Dunst i Avril Lavigne bile su na meti kritika zbog nepravilnih zuba, no nije im padalo na pamet poravnati ih. 'Sviđaju mi se moji nepravilni zubi. To je dio moje osobnosti', rekla je Miley Cyrus.

Treba spomenuti i obline Jennifer Lopez, Scarlett Johansson ili Beyonce koje svojim izgledom prkose standardima Hollywooda opsjednutog kilogramima. 

Ove samopouzdane i karizmatične žene gdje god da se pojave plijene pozornost i dobivaju komplimente, jer se osjećaju dobro u svojem tijelu, a to je osjećaj koji nam ni najskuplja odjeća, frizura ili make-up ne mogu pružiti. To je nešto čime zračimo. Zato istaknite ono što je lijepo na vama, a skrijete ono čime niste zadovoljni. Najvažnije je prihvatiti svoj izgled kakav jest i zavoljeti ono što vidimo u ogledalu, a taj dobar unutarnji osjećaj reflektirat će se i na van. I samo hrabro, jer je to nešto na čemu se radi te uči godinama.