NOVOST U OSIJEKU

Zavirite u prvu drive-in ljekarnu u Hrvatskoj nominiranu za prestižnu arhitektonsku nagradu

  • Autor: I. But.
  • Zadnja izmjena 10.02.2018 20:47
  • Objavljeno 10.02.2018 u 20:47
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Romulić & Stojčić

U konkurenciji brojnih projekata pristiglih iz cijelog svijeta projekt i realizacija drive-in ljekarne u Osijeku, arhitekata Brune i Predraga Rechner, nominiran je za prestižnu internacionalnu arhitektonsku nagradu S.ARCH 2018.

S.ARCH je internacionalna arhitektonska nagrada, koja promovira realizirane i konceptualne projekte, izvrsnost u arhitekturi i urbanizmu, arhitektonsku različitost, nove ideje i njihovu primjenu diljem svijeta.

Internacionalna arhitektonska konferencija o arhitekturi i izgrađenom okolišu, ove godine održat će se u Veneciji, na kojoj će se uz brojna predavanja svjetski renomiranih arhitekata, održati i prezentacija projekata nominiranih za nagradu pred stručnim žirijem, nakon čega će biti proglašeni najbolji od najboljih.

'Već sama nominacija projekta u kategoriji poslovne/javne zgrade je ogroman uspjeh i stovremeno veliko priznanje i poticaj za daljnji rad u stvaranju i promicanju suvremene arhitekture u prostoru u kojem živimo i radimo. Osim za nas, ovo je i velika promocija grada kojeg smo još jednom uvrstili u vrh suvremene svjetske arhitekture', poručio je arhitektonski dvojac Rechner.

  • +6
  • +3

Nagrađivani projekt drive-in ljekarne arhitektonskog dvojca Rechner

Izvor: Promo fotografije / Autor: Romulić & Stojčić

Investitor projekta je Žolt Tripolski, kojem je dvojac zahvalio na ukazanom povjerenju. Drive-in ljekarna će biti otvorena 0 - 24h i predstavlja novost u Hrvatskoj. Radi se o ljekarni u kojoj je osim standarnog preuzimanja lijekova, moguće preuzeti lijekove i iz automobila. Odabir lijekova vrši se putem touch screena, a sortiranje i isporuka putem centralnog robota koji je prvi puta instaliran u Hrvatskoj.

Nakon nominacija s projektima Autobusnog kolodvora u Osijeku i Trga Slobode u Osijeku, s kojima su obišli izložbe od Singapura, Milana pa sve do New Yorka, arhitektima Rechner je ovo šesta nominacija za internacionalnu arhitektonsku nagradu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!