NOVE DVADESETE

Zašto su žene najsretnije u četrdesetima?

11.04.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Ako je suditi prema najnovijem istraživanju, četrdesete su doista nove dvadesete. Naime podaci pokazuju da se žene u četrdesetima uglavnom osjećaju sretnijima, ali i mudrijima te imaju više samopouzdanja nego u dvadesetima

Novo je istraživanje pokazalo da 56 posto žena starijih od 40 godina smatra da izgledaju mlađe od njihove stvarne dobi, a čak 88 posto žena u četrdesetima koje su sudjelovale u istraživanju kaže da se nikada nisu osjećale bolje.

Žene koje su sudjelovale u istraživanju navode da još uvijek osjećaju društveni pritisak da izgledaju lijepo, mlado i atraktivno, pa tako gotovo devet od deset žena ističe kako osjećaju pritisak da izgledaju mladoliko, a kao najveće kritičare većina njih navodi druge žene čiji su komentari najoštriji po pitanju izgleda i težine.

Prema podacima iz istraživanja, tri su najveća čimbenika kada je riječ o tome što utječe na žensku samosvijest, a to su: samopouzdanje, težina i veza s partnerom.

Dvije trećine ispitanih žena priznaje da stav o izgledu tijela utječe na njihovo samopouzdanje, a 45 posto žena ističe da značajan utjecaj na njega može imati i odnos s partnerom. Istraživanje koje je provela internetska stranica Nice 'n' easy također je otkrilo da 64 posto žena starijih od 40 kažu da bi si, kada bi mogle dati savjet sebi samima u dvadesetim godinama, savjetovale da imaju više samopouzdanja.