MAGIČNA PRIVLAČNOST

Zašto su muškarcima ženske grudi tako neodoljive?

29.10.2012 u 07:36

Bionic
Reading

Rijetko koji muškarac može ostati potpuno ravnodušan pred bujnim ženskim grudima, a ne usmjeriti pogled ka bujnome dekolteu čini se kao nemoguća misija. No u čemu je tajna postojanja te nedvojbene privlačnosti između muškaraca i grudi i zašto im ti ženski atributi toliko mogu pomutiti mozak?

Ženske grudi ih smiruju
Sam pogled na ženske grudi muškarce asocira na dojenje, a samim time i na djetinjstvo. Ženske grudi ih podsjećaju na idilične dane djetinjstva, kada su ih majke štitile od svih svjetskih zala, pa i sada, iako u godinama daleko od mladosti, žele zariti glavu u tu 'sigurnu luku' i pobjeći od svega.

Grudi su simbol plodnosti

Bez obzira na veličinu, grudi simboliziraju ženstvenost. Osim toga, grudi asociraju na žensku mogućnost da hrane i odgajaju djecu te predstavljaju simbol plodnosti.

Grudi su povezane s prirodnom selekcijom
Prema Charlesu Darwinu i njegovoj teoriji evolucije, ljudi nesvjesno biraju partnere koji su zdravi te su sposobni za reprodukciju. Prema Darwinovu istraživanju, muškarce privlače ženske grudi, posebice one malo bujnije, jer ih navode na zaključak da ta žena ima snažnu konstituciju te je sposobna održati vrstu. Iako reprodukcija više nije na prvome mjestu liste prioriteta, instinkt i dalje ima utjecaj.

Grudi su ključne za žensko seksualno uzbuđenje
Svaki dobar ljubavnik zna da su ženske grudi snažno povezane sa ženskim libidom. Stoga, muškarci znaju da ako na pravi način dodiruju grudi, mogu ženu dovesti u stanje seksualnog uzbuđenja.

Muškarci su vizualni tipovi
Za razliku od žena, koje može uzbuditi i čitanje nekog erotskog sadržaja, muškarcima je za uzbuđenje potrebna vizualna stimulacija. Stoga uopće ne iznenađuje činjenica da grudi privlače pažnju i poglede muškaraca. Osim toga, osim genitalnog područja, grudi su ženina najizraženija i najoblikovanija fizička značajka kojoj, posebice ako je dobro upakirana, muškarci ne mogu odoljeti.

Društveni pritisak
Jedan od primarnih razloga muške opsjednutosti ženskim grudima nalazi se u samome društvu koje potiče tu fiksaciju i fokusiranost na taj dio ženskoga tijela. Naime, bacite pogled na bilo koji magazin ili časopis i uočit ćete toliko dekoltea da ih nećete moći ni prebrojati. Ista stvar vrijedi za reklame, modne kataloge ili bilo koji drugi oblik marketinškog materijala.

Grudi očaravaju zbog tabua koji vlada oko njih
Erotična fascinacija grudima dodatno je pojačana činjenicom da te ženske obline trebaju biti pokrivene i zaklonjene od znatiželjnih pogleda. Naime, upravo ono što je skriveno i ima dozu mističnosti, ljudima je automatski zanimljivo i privlačno. Kako piše ivillage.com, da je bilo koji drugi dio ženskoga tijela tako pokriven, na primjer glava, muškarci bi se znatiželjno pitali kako taj dio tijela izgleda. Treba imati na umu onu staru - uvijek je najzanimljivije i najprivlačnije zabranjeno voće.

Ne krivite muškarce
Muškarce se nerijetko optužuje da češće pogled usmjeravaju prema ženskim grudima nego prema licu, no može li ih se kriviti? Jaka privlačnost koju muškarci osjećaju prema grudima potencirana je istovremeno iz tri izvora - fizičkog, psihološkog i društvenog. Drugim riječima, muškarci si jednostavno ne mogu pomoći.