MODNI REVOLT

Zašto odjednom glumice šeću bose po crvenom tepihu

17.05.2016 u 11:32

  • +9

Bosonoge glumice u Cannesu

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Nakon prošlotjednog bosonogog hoda crvenim tepihom Cannesa, holivudska miljenica Julia Roberts svojim potezom inspirirala je i druge na ovaj modni čin

Na premijeri filma 'The Money Monster' u Cannesu, holivudska miljenica Julia Roberts prkosila je strogom kodeksu odijevanja u znaku bosonogog hoda crvenim tepihom. Julijinu praksu sada je počelo upražnjavati sve više glumica, od kojih je posljednja u nizu perspektivna mlada glumica Sasha Lane.

Zahvaljujući ulozi u filmu 'American Honey', glumica Sasha Lane dodirnula je tlo francuske rivijere kako bi spomenuti film promovirala u Cannesu. Prilikom njegove promocije, odlučila se riješiti svoje obuće, pridruživši se Juliji Roberts u bosonogom izdanju.

Prije Julijina i Sashina rješavanja obuće, isto je učinila i glumica Kristen Stewart. Poznata po grunge stilu odijevanja koji, u osnovi, ne prihvaća nametnuta modna pravila, Kristen Stewart obrušila se na strogi festivalski kodeks odijevanja koji ženama isključivo nalaže hod crvenim tepihom u visokim potpeticama. Neslaganje s festivalskim modnim pravilima Kristen je pokazala odbacivši stiletto štikle prilikom promocije filma 'Cafe Society'.

'Ovakve stvari se moraju promijeniti. Postalo je vrlo očito da će mi, ako se neki muškarac i ja prošećemo crvenim tepihom, netko u tom trenutku pristupiti i reći: 'Mlada damo, oprostite, no ne nosite štikle. Ne možete hodati crvenim tepihom.' U takvoj situaciji jedino mogu reći: 'Ne nosi ih ni moj prijatelj. Mora li on nositi pete? Ne možete tražiti da učinim nešto ako to isto ne tražite za njega.' Razumijem to da muškarci moraju doći na crveni tepih u smokinzima, no žene bi trebale imati mogućnost izbora između nošenja ravnih cipela ili štikli', izjavila je Kristen Stewart na okruglom stolu povodom predstavljanja filma 'Cafe Society' u režiji slavnog Woodyja Allena