GREŠKA ZA GREŠKOM

Zašto Kate Moss više nije modna ikona?

09.07.2012 u 10:19

Bionic
Reading

Nakon što je na vjenčanju Jade Jagger odjenula haljinu koja nije laskala njezinoj figuri te se pojavila u izdanju koje se ne bi moglo nazvati blistavim, Kate Moss navela je mnoge da se zapitaju zaslužuje li ona još uvijek laskavu titulu modne ikone

Prije tjedan dana na vjenčanju Jade Jagger poznata manekenka koja je nebrojeno puta okićena laskavom titulom ikone stila mnoge je iznenadila promašenim stajlingom. Iako je za tu prigodu odjenula dizajnersku haljinu slavnoga Alexandera McQueena, uska haljina prekrivena sivom i bež čipkom te ukrašena volanima na rubu nije joj baš najbolje pristajala. Osim zbog kroja haljine duge malo ispod koljena koji nije laskao njezinoj figuri, Kate je djelovala pomalo neuredno i nedotjerano, pa je tako i šminka nanesena površno, a frizure nije niti bilo. Osim lošeg odabira haljine i preskakanja make-upa, Kate su mnogi zamjerili upravo lošu i neurednu frizuru.

Marianne Power za Daily Mail kaže kako već jako dugo nije vidjela Kate u kakvom blistavom, dotjeranom i besprijekornom izdanju, te da ju se češće može vidjeti u totalnim modnim promašajima.

Posljednjih dvadeset godina Kate Moss nebrojeno puta je bila predvodnica i začetnica raznih modnih stilova, a rijetko tko može zaboraviti prozirnu haljinu koju je Kate odjenula kada joj je bilo samo 19 godina te je tada pokrenula pravu bujicu prozirnih haljinica do koljena koje su preplavile dućane.

Osim prozirne haljinice, Kate je popularizirala i danas neizostavni stajling – balerinke i skinny traperice - a upravo zbog nje mnogi danas u svome ormaru imaju bar jedan par trendi gumenih čizama.

No u posljednje vrijeme, što se tiče mode i stila, Kate baš i ne ide dobro, te češće privuče začuđene poglede od onih zadivljenih. Njezin modni pad, prema pisanju Daily Maila, započeo je prije punih godinu dana. Tako je samo dan prije vjenčanja s današnjim suprugom Jamiejem Hinceom odjenula pomalo neobičnu vintage plavu haljinu uz visoke plave čizme na petu te pokušala izgledati poput Disneyjeve princeze, no na vrlo nespretan način.

U studenome prošle godine 38-godišnja Kate ponovno je napravila modnu grešku i za dodjelu British Fashion Awards odjenula haljinu koja je u potpunosti bila prekrivena crnom mrežom te je i tada na sebe navukla gnjev modnih kritičara.

Donedavno je Kate za crvene tepihe odijevala većinom kratke i pretežito crne haljine, no njezin modni pad započeo je kada se počela poigravati duljinom haljina te različitim uzorcima i materijalima.

Osim krivo odabranih modela i uzoraka, Kate često ne nosi grudnjak, što je poprilično vidljivo ispod tankih majica i košuljica, uz takav look često počini i još jednu kobnu grešku s nedotjeranom frizurom i lošom šminkom. No, kako nagađa Marianne Power za Daily Mail, možda se Kate, baš kao i velik broj žena srednjih godina, jednostavno bori s problemom što odjenuti te kako uskladiti svoj dosadašnji stil s godinama.