ZA SAMCE

Zašto je dobro biti single

  • Autor: N.LJ.J.
  • Zadnja izmjena 29.11.2008 15:24
  • Objavljeno 29.11.2008 u 15:24
prijateljice teen

prijateljice teen

Izvor: Corbis / Autor: Corbis

Iako i veza ima svojih prednosti, itekako ih ima i samački život, pa je dobro prisjetiti se svih pluseva koje on donosi!

Radiš što želiš, kad želiš i kako želiš

Kad ti se spava – spavaš, kad ti se gleda film, gledaš ga (i to baš onaj koji želiš, a ne moraš prije toga pola sata raspravljati koji bi bio bolji za oboje). Dakle, ne moraš svojoj boljoj ili lošijoj polovici polagati apsolutno nikakve račune i nije li to baš divan osjećaj?!

Bariš komade

Dok si s prijateljima/cama vani, u disku ili na plaži, možeš do mile volje pariti oči na tjelesima suprotnog spola i baš te briga jer nemaš nekoga tko će ti iza leđa 'kvocati' i taj tvoj pogled protumačiti na ovaj ili onaj (najčešće ljubomoran) način.

Nema kompromisa

U vezi, posebno ako želiš da ona uspije, uvijek moraš pristati na kompromise jer nije dobro uvijek 'vući vodu na svoj mlin'. Kompromisi su nužni oko najobičnijih stvari, primjerice kad ćemo večeras izići, koji ćemo film u kinu gledati, u koje ćemo doba na plažu... Jer, rijetko kada se sastanu dvije osobe koje se oko svega slažu ili pak da barem jednoj od njih nije toliko stalo oko nekih pitanja. Dakle, kad si single boli te briga za kompromise, ti si jedan/na i jedini/na šef/ica svoga života! Nije li to predivno?

Nema svađe

I najkul osobama kad-tad popuste živci, a tada je svađa neizbježna. Nekad je svađa normalna i nakon mjesec dana hodanja, a nekad je za to potrebno malo dulje. Kako bilo, ni za to te nije briga sada, kad si single, slobodno odmaraj glavu od bedastog troncanja, ljubomornih ispada i tko zna čega sve ne, a što vrlo lako može započeti svađu.

Imaš više love

Ako si vezan/a, dobar dio džeparca (koji je, priznaj, i ovako poprilično tanak) moraš podijeliti (čitaj – potrošiti) na osobu s kojom hodaš. Izlasci na piće, u disko, kino, ili pak rođendanski pokloni nisu tako jeftini (a posebno ako se želi kupiti 'nešto pravo'). Dok si single, možeš sav džeparac potrošiti samo na sebe, na neke svoje davno sanjane sitnice.

Možeš bolje promatrati suprotni spol

I, dakako imati više vremena za razmišljanje u smislu – koja/i bi bio/la bolji/a za mene, zašto ova/j ne valja, zašto ova/j valja i slično. Točnije, imaš više vremena da nađeš osobu s kojom ćeš se dobro slagati kad više ne budeš 'slobodan'.

Možeš se fokusirati na svoje hobije

Kad počne škola, znači moći ćeš se bolje koncentrirati na školske brige, a sada, dok škole nema, možeš bez problema iskušavati nove stvari koje te zanimaju i započinjati nove hobije. Kad pronađeš ono što te zanima, možeš sate i sate vježbati novi hobi bez da te itko prekida i gnjavi zbog nečega (možda: 'Zašto se ne možemo vidjeti danas?!')

Imaš više vremena za frendove

Prijatelji su vrlo važni u životu, a dok si slobodan, možeš im se posvetiti baš sto posto. Njeguj stara prijateljstva, stvaraj nova. Možda je upravo sada pravo vrijeme da izgladiš sve one prijateljske odnose koje si pomalo zapustio/la dok si bio/la u vezi!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi